PNȚCD și-a stabilit strategia pentru europarlamentare. Prima opțiune - liste proprii

PNȚCD și-a stabilit strategia pentru europarlamentare. Prima opțiune - liste proprii

Consiliul Național de Conducere al PNȚCD s-a reunit astăzi la Poiana Brașov, pentru a-și pune la punct strategia pentru alegerile parlamentare și prezidențiale.

Conform rezoluției adoptate de CNC și prezentate de președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, prima opțiune a partidului este de a merge singur la europarlamentare. "PNȚCD va avea un singur partener, electoratul din România, oamenii care vor să-și dea votul pentru un partid istoric, pentru valori și principii, pentru ceea ce înseamnă în mod tradițional PNȚCD", a spus Pavelescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

A doua opțiune a țărăniștilor este de a rămâne deschiși unor discuții pentru realizarea unei alianțe electorale pe dreapta politică, "dar numai sub rezerva ca aceasta să se constituie în baza principiilor și valorilor promovate de modelul Corneliu Coposu". "Refuzăm o construcţie alcătuită în jurul unui personaj măcinat doar de dorinţa oarbă a ajunge preşedinte, ori una dominată de grupuri "de băieţi deştepţi". Putem fi parteneri cu celelalte forţe politice de dreapta numai în măsura în care acestea îşi construiesc acţiunea politică având ca bază voinţa românilor", menționează Rezoluția CNC. Alianța D.A., fără șansa de a se înregistra

PNȚCD va mai aștepta, așadar, câteva săptămâni până să-și stabilească lista de candidați pentru Parlamentul European, tocmai pentru a vedea dacă o alianță a partidelor de dreapta nu este, încă, realizabilă.

Pavelescu a precizat că Alianța D.A., constituită de PNȚCD împreună cu Forța Civică, nu are șanse de a se înscrie la tribunal în termen pentru alegerile europarlamentare, din cauza contestațiilor depuse. El a declarat că PNȚCD "dorește o coaliție largă a Dreptei împotriva USL". "Dacă nu s-a făcut până acum, alții sunt resonsabili", a spus Pavelescu.

Acesta a anunțat că sondajele interne indică o intenție de vot de 3,4% pentru PNȚCD. El a spus că în aceste sondaje Forța Civică și Mișcarea Populară apar sub PNȚCD.

Suspiciuni de fraudă la europarlamentare

Prim-vicepreședintele PNȚCD, Vlad Moisescu, a subliniat că partidul dorește să meargă pe picioarele lui în competiția pentru PE și a subliniat că discuțiile despre unirea forțelor de dreapta sunt importante pentru a preveni tentativa de fraudă a USL la europarlamentare, în contextul în care acestea vor fi comasate cu un referendum pentru Constituție care ar putea dura două zile. "Opțiunea de a discuta cu celelalte partide de dreapta este și pentru a apăra votul românilor în acea noapte, dacă vor fi două zile de scrutin", a precizat Moisescu.

Foștii țărăniști, chemați în partid Rezoluția CNC se încheie cu un apel adresat foștilor membri și simpatizanți ai PNȚCD care s-au îndepărtat de partid ca urmare a frământărilor din ultimii 13 ani. "PNȚCD îi cheamă alături de partidul lui Cornelui Coposu pe toţi acei români care, acum două decenii, s-au alăturat luptei acestuia pentru libertatea românilor, pentru Statul de Drept şi pentru o societate normală, împotriva minciunii, hoţiei şi prostiei urmaşilor partidului comunist. Veniţi înapoi, acasă, fraţilor! Pentru ca, împreună, să apărăm România noastră de ticăloşia USL, urmaşii de astăzi ai partidului comunist", scrie textul rezoluției. CITIȚI ȘI:

  • Nimic nou sub soare! Liniştea din USL nu-i nelinişteşte pe liderii Dreptei