Evenimentul Zilei > Politica > PNL riscă o hemoragie în Senat
PNL riscă o hemoragie în Senat

PNL riscă o hemoragie în Senat

După un conflict deschis cu președintele PNL, Ludovic Orban, senatorul liberal Daniel Zamfir nu exclude să ajungă în PSD sau în ALDE, formațiuni aflate la guvernare.

„Nu confirm trecerea mea la ALDE, dar pe de altă parte, nu vă ascund faptul că foarte mulți colegi, de la celelalte partide, văzând că Ludovic Orban mă amenință cu excluderea din PNL, discută cu mine. Și astăzi, Ludovic Orban a reluat, într-o declarație publică, chestiunea excluderii mele din partid. Eu m-am săturat de toate amenințările sale. Dacă vrea să mă dea afară, ok!", a spus Daniel Zamfir pentru DC News.

Senatorul a cerut convocarea unei ședințe lărgite în care să se discute linia partidului.

„Îi cer public domnului Ludovic Orban să convoace Consiliul Național pentru a vedea dacă linia partidului este aceea de a închide ochii la toate abuzurile care se întâmplă în România – la abuzurile unor procurori, la abuzurile unor bănci sau IFN-uri. Dacă linia partidului este în acest sens, nici nu mai este nevoie să mă dea afară, pentru că mă retrag eu!”, a mai spus senatorul.

Surse politice parlamentare susțin că o plecare a lui Zamfir din partid, în contextul tensiunilor din PNL, ar putea să-i încurajeze și pe alți senatori liberali să negocieze cu partidele de guvernământ.