"În numele PNL, îmi exprim solidaritatea cu poliţistul Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii rutiere Bucureşti, decedat după ce a fost rănit în misiune, şi transmit condoleanţe familiei îndoliate. Consider că un astfel de moment trist pentru familia, prietenii şi colegii celui care a fost Gheorghe Ionescu nu trebuie nicidecum politizat dar, în acelaşi timp, nu trebuie în niciun caz uitat. Acestea sunt momentele în care, ca societate, e necesar să reflectăm cu atenţie asupra Statutului poliţistului, care cuprinde normele ce reglementează activitatea acestei categorii profesionale. Din aceste considerente, PNL îşi propune ca modificarea şi completarea Legii privind Statutul poliţistului să constituie prioritate legislativă", a susținut Dobre.

În acest sens, Dobre precizează că PNL îşi propune ca modificările şi completările Statutului poliţistului să urmărească o mai mare stabilitate, pregătire şi dotare la standarde europene a poliţistului, precum şi stabilirea şi definirea clară a principiilor care vor sta la baza ghidului de acţiune al poliţistului în diferite situaţii.

"Partidul Naţional Liberal are în vedere modificarea şi completarea Statutului poliţistului în sensul asigurării unei protecţii depline a poliţistului aflat în acţiune. Pe de altă parte, PNL consideră că este necesară, totodată, şi definirea principiilor care vor sta la baza elaborării ghidului carierei poliţistului, precum şi o mai bună remunerare a poliţistului în funcţie de acţiunile pe care acesta le desfăşoară (acţiuni cu grad ridicat de risc, ore suplimentare, detaşări, misiuni în teritoriu naţional, misiuni externe, etc)", conchide liberalul.

Poliţistul Gheorghe Ionescu a murit vineri dimineaţa la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat în timpul desfăşurării unei misiuni.

Te-ar putea interesa și: