Evenimentul Zilei > Politica > PNL, previziune SUMBRĂ despre Guvernul Grindeanu. Când va PICA?
PNL, previziune SUMBRĂ despre Guvernul Grindeanu. Când va PICA?

PNL, previziune SUMBRĂ despre Guvernul Grindeanu. Când va PICA?

Alina Gorghiu a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că se așteaptă să urmeze în viitorul apropiat proteste de amploare împotriva Guvernului Grindeanu.

 

Întrebată ajungerea PNL la guvernare, Alina Gorghiu a răspuns, în cadrul emisiunii ”România 9” de la TVR 1: „Mai repede decât alegerile la termen”.

„Cred că guvernarea PSD va fi schimbată mai repede decât la termenul de alegeri parlamentare, din pricina unei situații economice care va genera tensiuni sociale foarte mari. Nu avem trei luni de guvernare și, din pricina unor greșeli de strategie, pe care în opinia mea domnul Dragnea le va deconta, pentru că și-a asumat să golească de conținut și funcția de prim-ministru, deci își asumă toate neajunsurile acestei guvernări, dar din pricina acestor greșeli de strategie, cred că vom vedea destul de multe mișcări sociale și principala provocare a PSD în intervalul viitor cred că va fi legea salarizării în domeniul bugetar, care va genera un conflict major între mediul privat, sistem bugetar, categorii socio-profesionale. Aceste nemulțumiri vor crește”, a spus Alina Gorghiu la TVR. 

Raluca Turcan susține ideea

Durata de viață a Guvernului condus de premierul Sorin Grindeanu este de maximum trei luni, în opinia președintelui interimar al PNL, Raluca Turcan. Liderul liberalilor spune că motivul căderii Executivului va fi următorul: "o să-i arunce peste bord nemulțumiții" din interiorul coaliției de guvernare PSD-ALDE.

"PSD-ALDE este o guvernare în derivă! Este şocantă incoerenţa de care dau dovadă, atât în coaliţie, cât şi în cadrul Guvernului. Nu există priorităţi, nu este o guvernare îndreptată spre viitor. Nu există nimic european în această guvernare. Este o guvernare în care contează doar controlul pe partid şi obsesiile anti-justiţie ale domnilor Dragnea şi Tăriceanu", a scris, luni, Turcan pe pagina personală de Facebook.