"Pentru mine a fost o mare onoare și mi-am asumat, știind ce drum voi începe, acum mai bine de doi ani să accept să conduc destinele TNL. Dar nu mi-am imaginat atunci că va fi un drum atât de lung, atât de anevoios și, din nefericire, trebuie să recunoaștem că această fuziune a durat nepermis de mult și nu ne-a adus nouă satisfacțiile pe care le-am așteptat. Pentru că trebuie să recunoaștem — o familie nu poate fi condusă când este alcătuită de doi tați, de două mame, trei verișori și vreo 40 de nepoți.

Nu priviți acest congres ca pe o bătălie politică, ci doar ca pe o competiție. Astăzi ne decidem pe cine susținem, persoana care va reprezenta TNL pentru următorii doi ani. Aș vrea să mulțumesc în această sală unei persoane care se identifică aproape cu istoria modernă a PNL, cel care ne-a fost aproape, de la care am învățat foarte multe (…) — Florin Alexe", a spus copreședintele TNL.

Alexe a trans un semnal de alarmă în privința viitorul politicii româneșt, însă în același context a ținut să laude impactul pe care TNL îl are asupra tinerilor.

"TNL, această școală politică, este aproape Oxford-ul scenei politice românești. Trebuie să investim în noi. (…) TNL are aproape aceeași vârstă cu Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iași sau Universitatea București. TNL este o stare de spirit care reprezintă ceea ce suntem noi în raport cu PNL, ceea ce facem noi pentru tineretul național liberal și, mai ales, ceea ce facem noi împreună, nu separat, pentru noi, pentru România și pentru generațiile noastre.

Astăzi vom avea câștigători și învinși. Dar fiecare dintre noi la finalul zilei vom învăța o lecție. Dar, în școala TNL de multe ori câștigi, dar și pierzi, dar important e că de mâine cu toții vom fi împreună, vom fi colegi, prieteni, parteneri cu PNL și, împreună cu președintele Ludovic Orban, vom reuși să arătăm că PNL este alternativa viabilă, onestă și demnă de a sluji România în detrimentul acestui Guvern social-democrat", a afirmat Costel Alexe, care nu va mai candida la președinția organizației

Peste 930 de delegați s-au reunit duminică, la Palatul Parlamentului, pentru a alege noua conducere a TNL, după ce din 2015 organizația este condusă de copreședinți rezultați în urma fuziunii cu PDL. Cei trei candidați pentru șefia TNL sunt Mara Mareș, Radu Surugiu și Vlad Varga, precizează Agerpres.