Editura Evenimentul si Capital

Ultimul atac al PNL împotriva coaliţiei PSD-ALDE înainte de alegerile europarlamentare. Îndemnul liberalilor pentru ca românii să iasă la vot

Mesaj PNL împotriva coaliţiei de guvernare
Autor: | | 2 Comentarii | 371 Vizualizari

La împlinirea a 144 de ani de la înfiinţare, Partidul Naţional Liberal (PNL) a dorit ca ceremonia de sărbătorire a să aibă loc la Vila Florica. După afirmaţiile conducerii PNL acest lucru a fost interzis de către preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD).

În acest context, PNL a emis un comunicat în care critică refuzul lui Oprişan de a accepta cererea PNL de a sărbători la Vila Florica.

„Încep prin a readuce aminte că astăzi sărbătorim 144 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. La multi ani, România! La mulți ani, PNL! La mulți ani români! La mulți ani, dragi membrii, simpatizanți și susținători ai Partidului Național Liberal!

În această zi de aniversare am simțit ce înseamnă fața hâdă, fața mizerabilă a comuniștilor travestiți, a vechililor grupați în jurul lui Dragnea, care au întinat memoria Brătienilor și care au interzis conducerii Partidului Național Liberal, pentru prima oară în ultimii 30 de ani, să aniverseze înființarea Partidului Național Liberal, la Vila Florica.

Am să le transmit un mesaj acestor vechili care umilesc românii în fiecare zi, că Mausoleul de la Mărășești nu este moșia lui Oprișan și că nu poate Oprișan să interzică Partidului Național Liberal, în an Centenar, să onoreze memoria românilor căzuți în bătăliile de la Mărășești, că Vila de la Florica nu este moșia PSD, Vila de la Florica aparține fiecărui român și de Vila de la Florica este legată istoria României, momente fundamentale care s-au petrecut în istoria României și că nu ne puteți interzice nouă, liberalilor, să cinstim memoria înaintașilor noștri și chiar dacă astăzi în mod abuziv nu ați permis Partidului Național Liberal accesul la Florica, în curând nu veți mai avea niciun fel de posiblitate de a comite abuzuri, se arată în comunicatul PNL

Totodată, PNL acuză faptul că zece tineri de la Topoloveni au fost luaţi de jandarmi după ce au protestat împotriva PSD, la vizita de campanie a lui Liviu Dragnea

„Trotuarul de la Topoloveni pe care zece tineri au protestat și au fost săltați cu duba în mod abuziv și duși la secția de Poliție, doar pentru că au îndrăznit să-și manifeste public opozția față de Dragnea, nu este moșia voastră. Târgoviște, Cetatea de Scaun nu este moșia dumneavoastră ca să interziceți accesul românilor în Târgovșite atunci când țineți mitinguri electorale. România nu este moșia dumneavoastră, nu este moșia în care să ne transformați pe noi, românii, în sclavi ai voștri, ci România este țara fiecărui român, atât a românilor din țară cât și a românilor pe care i-ați alungat în toate colțurile lumii, pentru că nu le-ați dat șansa să-și croiască un destin în România.

România asta, România oamenilor buni, România oamenilor corecți, România oamenilor care își iubesc țara, România asta se trezește și se revoltă. România asta o chemăm să vină la vot masiv și să-și arate puterea pe care o au, puterea de a schimba orice, puterea de a se opune abuzurilor, hoțiilor, comportamentului mizerabil al celor care conduc astăzi România”, se mai spune în comunicat.

De asemenea, PNL susţine că România trebuie să fie condusă de „oameni corecți, de oameni competenți” pentru a ridica ţara la nivelul statelor avansate din UE

„Astăzi, când aniversăm 144 de ani, ne asumăm ca misiune pentru Partidul Național Liberal să trimitem la lada de gunoi a istoriei această clică de oameni fără Dumnezeu, de oameni care își urăsc țara, de oameni care își urăsc semenii lor, de oameni care fug de români, care se ascund de români în spatele cordoanelor de jandarmi, a gardurilor, a polițiștilor și a grupurilor de interlopi pe care îi pun să îi păzească.

România este țara oamenilor corecți, România este țara oamenilor care susțin destinul european al României.

România este țara oamenilor care își doresc să trăiască într-o țară europeană, în care să fie tratați cu respect, în care demnitatea să le fie respectată, în care libertatea și drepturile să le fie respectate de toate instituțiile statului. Își doresc o Românie în care să nu mai fie umiliți de vechilii care ajung la putere în mod întâmplător, își doresc o Românie care să fie condusă de oameni corecți, de oameni competenți, de oameni care, într-adevăr au proiecte pentru a ridica România”, se mai precizează în comunicat

În legătură cu referendumul care va avea loc în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare, PNL susţine că alianţa PSD-ALDE a ordonat instituţiilor publice să pună presiune pe oameni, pe angajații instituțiilor publice, să nu se prezinte la vot.

„Dragi români, pe 26 mai are loc un referendum vital pentru evoluția ulterioară a societății românești. Infractorii care s-au cocoțat în capul trebii fac tot ce pot pentru a împiedica exercitarea dreptului de vot, de către români la acest referendum. Au interzis președintelui să difuzeze un clip de îndemn la vot, au refuzat să acorde timpi de antenă pentru campania pentru referendum, folosesc instituțiile publice pentru a pune presiune pe oameni, pe angajații instituțiilor publice, să nu se prezinte la vot. Pun presiune asupra primarilor pentru a-i forța să se așeze în fața secțiilor de vot, pentru a-i împiedica să-și exercite votul, pe români.

Și-au instruit reprezentanții în secțiile de votare și președinții de birouri electorale de secții de votare, să nu dea buletinele de vot pentru referendum decât dacă sunt cerute în mod expres, să nu dea lămuriri cetățenilor care intră, atunci când își înregistrează prezența, că trebuie să voteze și la referendum. Au apelat la toate subterfugiile posibile pentru a-i împiedica pe români să participe la vot, la acest referendum.

La acest referendum, românii sunt chemați de președintele României și de Partidul Național Liberal, să decidă clar că amnistia și grațierea nu sunt permise în România, că cine fură va fi pedepsit, că orice deținător de putere care săvârșește un act de corupție, va fi pedepsit și nu are nicio șansă să scape.

La acest referendum, românii sunt chemații să decidă, să nu se mai permită Guvernului să emită OUG în domeniul justiției, călcând în picioare independența justiției, călcând în picioare drepturile și libertățile fundamentale ale României, călcând în picioare liberul acces al românilor la justiție, călcând în picioare toate principiile și valorile care stau la baza funcționării unei justiții chemate să facă dreptate în societate.

Nu vă lăsați manipulați, nu vă lăsați mințiți, nu vă lăsați intimidați, dragi români! Veniți la vot! Votați și veți vedea ce putere are votul vostru. Prin votul vostru, România poate să redevină o țară care să pună cinstea, corectitudinea și competența pe primul loc. Prin votul vostru puteți să garantați că România nu va mai fi condusă de clanuri interlope, de grupuri infracționale organizate, de oameni care confundă avutul public cu avutul personal, de oameni care își bat joc de munca fiecărui român.

Mai avem două zile până în data de 26 mai, PSD este deja în afara Europei, este ciumă roșie inclusiv pentru partenerii lor din cadrul Partidului Socialist European. Nu-i lăsați să scoată și România în afara Europei, nu-i lăsați să ne pună într-un război absurd cu partenerii noștri de la nivel european, nu-i lăsați să șubrezească poziția României la nivel european.

Partidul Național Liberal este singura forță politică ce poate, astăzi, să pună PSD pe locul doi, ce poate să învingă acest partid toxic, acest partid care ține România de 30 de ani pe loc și care, astăzi, pune la îndoială destinul european al României.

SCANDALUL continua! Ce ar fi facut familia adoptiva a Sorinei la scoala unde invata fetita! Cazul a ajuns la Guvern!

Pagina 1 din 2


Tag-uri: pnl, orban, psd, aldeStirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI