Evenimentul Zilei > Politica > PNL intervine în scandalul de la Valea Uzului. Declarațiile liderului liberal din Bacău
PNL intervine în scandalul de la Valea Uzului. Declarațiile liderului liberal din Bacău

PNL intervine în scandalul de la Valea Uzului. Declarațiile liderului liberal din Bacău

Liderul PNL Bacău, deputatul Ionel Palăr, a cerut intervenția prefectului de Harghita privind cazul cimitirului de la Valea Uzului, care a fost închis de autorităţile locale.

Președintele PNL Bacău susţine că decizia Consiliului Local Sânmartin şi a primarului Gergely Andras poate conduce la excaladarea unui conflict interetnic. Cimitirul Internaţional al Eroilor de la Valea Uzului a fost închis pentru o perioadă de 30 de zile, conform hotărârii autorităților menționate. 

„Pentru că joi, 6 iunie 2019, este ziua în care creştinii ortodocşi celebrează Înălţarea Domnului şi aduc un omagiu eroilor, consider că se impune intervenţia de urgenţă a prefectului de Harghita, Jean-Adrian Andrei, ca singura autoritate competentă, să atace hotărârea de consiliu local de la Sânmartin. Îi solicit domnului prefect să intervină, astfel încât, pe 6 iunie 2019, în cazul în care există doritori, în Cimitirul Internaţional Valea Uzului să fie posibilă desfăşurarea unor ceremonii religioase şi militare'', a declarat deputatul PNL. 

El a mai adăugat că „decizia autorităţilor locale poate fi aplicată pe durata celor 30 de zile, cu excepţia Sărbătorii Înălţării Domnului şi fac apel la prefecturile şi consiliile judeţene din Harghita şi Bacău, la oficiile judeţene de cadastru şi publicitate imobiliară ca, în acest interval, să limpezească fondul problemei, să definească fără dubii cui aparţine terenul, iar orice intervenţie realizată până acum în incinta cimitirului, care aparţine patrimoniului naţional, să intre în legalitate”.