"Dorim să reamintim opiniei publice faptul că Stanoevici se numără printre principalii vinovați ai eșecului organizării secțiilor de votare din străinătate, motiv pentru care a și fost remaniat în urmă cu aproximativ o lună. De asemenea, domnia sa a afișat o atitudine constant arogantă la adresa românilor din Diaspora care doreau să voteze", scriu reprezentanții PNL Diaspora într-un comunicat de presă.

PNL Diaspora consideră "inacceptabil faptul ca, la numai câteva săptămâni după ce un ministru este remaniat pe motiv de incompetență și conduită inadecvată cu funcția pe care o ocupă, aceeași persoană să fie numită într-o altă demnitate publică, așa ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat".

"De asemenea, maniera aleasă de Victor Pota pentru a-l reintroduce pe Stanoevici în Guvern — vineri seara, la adăpostul ultimelor minute de program — este exponențială pentru stilul abject în care PSD înțelege să conducă executivul. "Cu câteva zile în urmă, premierul Ponta lansa un apel în care cerea românilor să îi acorde timpul necesar pentru a înțelege cu ce anume a greșit și care sunt cauzele uriașului vot de blam primit în 16 noiembrie", se mai arată în comunicat

PNL Diaspora susține că "prin acest gest Victor Ponta demonstrează tuturor că nu este capabil de autocritică și că nu va putea înțelege niciodată nimic din propriile greșeli".