„Îmi doresc ca tot acest scandal din ultima vreme să nu fi timorat ceea ce înseamnă sistemul judiciar din România. CSM şi Inspecţia Judiciară nu ar trebui să cedeze deloc niciunei presiuni venite din spaţiul public de la politicieni, de la media care a insistat foarte mult să prezinte dintr-o anumită perspectivă scandalul DNA Ploieşti, motiv pentru care aştept aceste concluzii, considerând, după conferinţa de aseară a preşedintelui Klaus Iohannis, tema revocării şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, închisă", a declarat vineri Alina Gorghiu, conform Agerpres.

 

Senatoarea PNL de Timiș a punctat faptul că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a devenit „cel mai misterios personaj din România", întrucât este titularul unui portofoliu care a creat un nivel de aşteptare foarte mare referitor la revocarea din fruntea DNA a Laurei Codruţa Kovesi.

 

În același context, Gorghiu i-a transmis ministrului Justiţiei „să lase CSM şi Inspecţia Judiciară să-şi facă raportul", să tragă concluziile şi, în funcţie de acestea, să se ia măsuri în DNA sau în alte parchete, şi „să renunţe la ideea că raportul domniei sale în Parlament nu are niciun fel de valoare, dacă se referă la o eventuală revocare".

 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, joi seară, că va prezenta săptămâna viitoare, în Parlament, raportul privind activitatea Ministerului Public, urmând a da publicităţii, joia viitoare, şi concluziile privind activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.