"Trimiterea în judecată a deputatului Sebastian Ghiţă pentru dare de mită, şantaj şi spălare de bani, alături de fostul şef al Poliţiei Judeţene Prahova, de fostul şef al DGA Prahova şi de doi procurori şefi din Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, este absolut incompatibilă cu deţinerea, în continuare, a funcţiei de membru într-o comisie parlamentară care controlează un serviciu de informaţii al statului român", se arată într-un comunicat al PNL citat de Agerpres.

În opinia liberalilor, menţinerea lui Ghiţă în Comisia SRI este cu atât mai gravă cu cât acesta a mai fost trimis în judecată în alt dosar.

"Ghiţă reuşeşte contraperformanţa de a avea două dosare în care este trimis în judecată şi continuă să facă totuşi parte din Comisia de control parlamentar al unui serviciu secret. Deputatul PSD ar fi trebuit să se retragă din funcţia de membru al acestei comisii pentru a nu afecta nici acest for parlamentar, dar nici serviciul de informaţii al cărui obiect de activitate îl constituie. Membrii acestei comisii trebuie să dea dovadă de probitate în absolut orice aspect al vieţii lor, atât publice, cât şi private", arată PNL.

PNL cere PSD să dea dovadă de responsabilitate şi "să nu procedeze ca în trecut, când l-a susţinut în cadrul Comisiei de control, deşi acesta demisionase din partid, iar conducerea PSD anunţase că va decide asupra retragerii sprijinului, lucru care nu s-a întâmplat niciodată".

Procurorii DNA Ploieşti l-au trimis în judecată, sub control judiciar pe cauţiune, pe deputatul Sebastian Ghiţă, alături de foşti şefi din Parchet şi Poliţie.

Sebastian Ghiţă este acuzat de două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şi conducerea unui vehicul fără permis.