Evenimentul Zilei > Politica > PNL a dat guvernul în judecată
PNL a dat guvernul în judecată

PNL a dat guvernul în judecată

Partidul Național Liberal a dat Guvernul în judecată, după ce Executivul refuză să organizeze alegeri parțiale.

 „Partidul Național Liberal a depus, astăzi, trei acțiuni la Curtea de Apel București, în baza Legii contenciosului administrativ, prin care îl cheamă în judecată pe premierul Victor Ponta din cauza refuzului de a organiza alegeri parțiale la nivelul funcțiilor de primari și președinte de CJ vacante, al consiliilor locale dizolvate și al mandatelor de parlamentari”, se arată într- un comunicat de presă al PNL.

„Argumentele invocate de premier în așa-zisa justificare a refuzului său de a organiza parțiale – fie cel legat de posibilitatea viitoare de schimbare a sistemului electoral, fie legat de perioada limitată a mandatului la un an până la următoarele alegeri, fie considerentele bugetare – nu au temei în drepturile constituționale fundamentale al căror exercițiu trebuie asigurat chiar și pentru un an până la alegerile la termen”, susțin liberalii.

De asemenea, tot ieri, liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii vor vota pentru respingerea ordonanței privind migrația aleșilor locali. „Traseismul politic reprezintă o formă extrem de gravă de denaturare a voinței politice exprimate de alegători. A părăsi partidul politic în numele căruia ai candidat înseamnă a-ți trăda cetățenii care te-au mandatat să acționezi în numele lor”, a spus Orban.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News