Evenimentul Zilei > Politica > PMP în pragul scandalului. Elena Băsescu îl amenință cu judecata pe Mihail Neamțu
PMP în pragul scandalului. Elena Băsescu îl amenință cu judecata pe Mihail Neamțu

PMP în pragul scandalului. Elena Băsescu îl amenință cu judecata pe Mihail Neamțu

Elena Băsescu, fiica fostului președinte al României, îl amenință pe Mihai Neamțu, colegul său din PMP, cu procesul, în cazul în care nu șterge de pe Facebook, un mesaj pe care îl consideră calomnios la adresa sa.

După eșecul de la alegerile parlamentare, când a ratat intrarea în Parlament, PMP se află în pragul unui nou scandal. Totul a pornit de la o postare pe Facebook a lui Mihail Neamțu, candidat PMP în județul Timiș, care acuza o serie de decizii eronate, ale conducerii partidului, care au avut drept consecință eșecul de la parlamentare.

Între acestea, a dat ca exemplu și desemnarea Elenei Băsescu, fiica fostului președinte Traian Băsescu, pe listele de candidați ale PMP Constanța. În opinia sa, această candidatură a fost unul dintre motivele eșecului PMP și, implicit, al său.

Replica a venit tot pe Facebook, unde Elena Băsescu a postat un mesaj, mai exact transcrierea unei notificări, formulată prin avocat, prin care îl somează pe Mihai Neamțu să șteargă referirile la adresa ei, considerându-le calomnioase. În cazul în care acesta nu se va conforma, fiica fostului președinte îl amenință cu un proces în instanță

„Prin mesajul publicat pe pagina dumneavoastră de Facebook la data de 11.12.2020, adresat atât colegilor de partid, cât si alegătorilor, ați emis afirmații la adresa subsemnatei cu caracter vădit ilicit, de natură a încălca drepturile nepatrimoniale ale subsemnatei referitoare la imagine, onoare, reputație și demnitate prin conținutul afirmațiilor denigratoare și disprețuitoare la adresa mea”, se arată în notificarea postată de Elena Băsescu.

Potrivit acesteia, deși în preambulul mesajului semnat de Mihai Neamțu se precizează că nu sunt vizate anumite persoane, ci doar „judecățile eronate care au îngropat partidul sub pragul electoral”, numele său apare în paragraful care pune în lumină „anonimii, nulitățile și condamnații penali“, denumit „Favoritism, nepotism și clientelism“, unde i se aduc jigniri și insulte greu de tolerat.

Elena Băsescu consideră nepotrivită plasarea, în conținutul mesajului, a calității sale de „mama“, „într-un context care nu are nici o legătură cu însușirile sau abilitățile noastre parentale, în încercarea de a induce opinia potrivit căreia o persoana care deține calitatea de mama nu ar fi potrivită pentru activitatea politică, deși numeroase femei care au calitatea de mamă, activează cu succes în zona politica, atât pe plan local, cât și pe plan international”.

Fiica președintelui amenință cu procesul

Mai mult, conform notificării, utilizarea numelui și a imaginii sale, fără drept, a avut drept scop de a da greutate mesajului și de a atrage atenția presei vis-a vis de afirmațiile conținute în mesaj.

„Afirmațiile dumneavoastră se caracterizează printr-un limbaj profund denigrator, modalitatea de exprimare, cuvintele utilizate, contureaza faptul ca ați actionat cu intentia directă de a aduce prejudicii subsemnatei, dumneavoastră având reprezentarea și conștientizând efectele unor astfel de afirmații, acestea putând fi accesate oricând, de oricine și trimise mai departe către alte persoane, aspect ce indică efectul imediat, intens produs de aceste afirmații și posibilitatea de accesare continuă a acestora”, se mai arată în notificarea formulată de avocat.

Drept urmare, Elena Băsescu îi cere lui Mihail Neamțu să șteargă din mesajul pe care l-a publicat, pe Facebook, toate referirile la adresa ei precum și toate comentariile generate de aceste afirmații, care o privesc. De asemenea, prin notificare, îi atrage atenția să înceteze orice acțiune de acest fel la adresa ei.

În caz contrar, se arată în notificare, fiica președintelui Băsescu îi atrage atenția că va recurge la toate pârghiile legale în scopul acoperirii prejudiciului cauzat, constând atât în paguba efectiv produsă cât și în beneficiul nerealizat.

„Totodată, vă atrag atenția că susținerile dumneavoastră nu reprezintă decât simple afirmații ce nu au corespondent în realitate, fiind emise doar în scopul evident de a mă denigra și de a-mi încălca dreptul la onorare, la demnitate, reputație și imagine. Nutresc speranța că veți acorda atenția cuvenită prezentei Notificări astfel încât să evităm soluționarea de către instanța de judecată a acestui diferend, care ar presupune costuri importante (onorariu avocat, taxa judiciara de timbru, onorariu executor etc.) ce ar cădea, în final, în sarcina dumneavoastră”, se arată în notificarea Elenei Băsescu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: