Potrivit PMB, programul de lucru va fi următorul: sâmbătă, 25 mai, între orele 08,00 – 16.00, inclusiv pentru depunerea documentelor în vederea eliberării actelor de identitate, şi duminică, 26 mai, între orele 07,00 – 21,00, între orele 07,00 – 16,00 putând fi depuse documentele necesare, potrivit agerpres.ro

În conformitate cu legislația în vigoare, cartea de identitate se întocmeşte şi se eliberează pe baza cererii scrise a persoanei şi a documentelor cu care, se face dovada numelui, stării civile, cetăţeniei române şi a domiciliului.
 

Contravaloarea producerii şi eliberării cărţii de identitate este de 7 lei şi se achită la ghişeele birourilor de evidenţă a persoanelor din cele şase sectoare, precum şi prin SMS, apelând numărul scurt 7530 pentru Sectorul 5.

În situaţia în care nu pot fi prezentate anumite documente, se va elibera carte de identitate provizorie, caz în care se vor depune şi trei fotografii 3/4 cm şi taxa de 1 leu, achitată în acelaşi mod ca şi în cazul cărţilor de identitate, a informat PMB. 

Măsura luată de PMB vine în sprijinul cetățenilor cu drept de vot la alegerile europarlamentare care cor avea loc pe data de 26 mai 2019.

 

Te-ar putea interesa și: