Din postarea lui Pleșoianu se înțelege că intenționează să îl dea în judecată pe Ponta. „Ei bine, îi recomand distinsului procuror PONTA să înceapă să adune probele. Îi vor fi necesare”.

„Distinsul PONTA spune despre mine că sunt „o simplă marionetă” și că sunt „un personaj de carton al Rusiei” care „costă puțin și poate fi aruncat oricând la coșul de gunoi”…

…Ei bine, îi recomand distinsului procuror PONTA să înceapă să adune probele. Îi vor fi necesare.

Reacția lui Pleșoianu a pornit de la un schimb de comentarii între Ponta și un susținător. „Victor, dar ce zici de cozile de topoare ale Rusiei: Pleșoianu și mulți alții din PSD…dar acest Pleșoianu este cel mai lăudat in Sputnik și alte publicații ruse…acest Pleșoianu care critica UE,SUA etc și ridică în slăvi Rusia, ce este cu specimenul acesta pe rit vechi?"

Răspunsul lui Ponta: „o simpla marionetă / Rusia are asemenea personaje de carton in multe tari – costa putin si pot fi aruncati oricand la cosul de gunoi”.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fliviuplesoianu.oficial%2Fposts%2F2185479085002492&width=500" width="500" height="492" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>