Reprezentantul Direcţiei Principale de Informații din cadrul ministerului ucrainean al Apărării (GUR), Vadim Skibitsky, a lansat alerta.

Declaraţiile sale de la Forumul OSCE pentru Securitate şi Cooperare, dedicat activităţii companiilor militare private, indică foarte clar planurile Rusiei.

Astfel, conform defenseromania.ro, în prim-plan apar mai multe companii militare private ruse (PMC) care iau parte la conflictele militare din Ucraina și Siria.

Conform informaţiilor spionajului ucrainean, acestea şi-au îmbunătăţii experienţa şi capacităţile de luptă, ceea ce oferă Kremlinului posibilitatea de a-și proiecta influența militară în alte regiuni.

Declarații pot fi consultate pe site-ul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), care include 57 de țări din Europa, Asia Centrală și America de Nord.

Astfel, pentru prima dată, comunitatea internațională a fost informată în detaliu despre utilizarea de către Rusia a mijloacelor de război hibrid, potrivit Uawire.org şi Ukrinform.net.

Subiectul abordat miercuri, 17 iunie, de către Vadim Skibitsky, a oferit o prezentare cuprinzătoare asupra activităţilor PMC-urilor și rolul acestora în conflictele militare moderne.

Mykola Bezrodnov, un reprezentant al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), a transmis un raport separat în numele delegației ucrainene la OSCE.

Un accent special a fost pus pe așa-numita companie militară privată Wagner, poate cel mai bun exemplu de utilizare a unor astfel de forţe militare de către Rusia.

Skibitsky a declarat în cadrului Forumului OSCE că Rusia a folosit în ultimele conflicte unităţi şi mijloace militare convenţionale, în combinaţie cu activităţi ale companiilor militare private.

Au fost implicate, de asemenea, forţe pentru operaţiuni speciale, forţe separatiste locale şi grupări paramilitare, precum „kazaki ”(cazaci).

Scopul lor? Găsirea celei mai eficiente combinații de instrumente pentru a atinge obiectivele strategice ale Moscovei, care defineşte acest tot drept „grup de forţe integrat”.

„Kremlin va continua să aplice această abordare hibridă extrem de eficientă pentru a-şi folosi forțele în alte conflicte militare și în regiunile considerate drept zone de importață strategică.

Prin urmare, Rusia este capabilă să folosească astfel de grupuri de forțe integrate împotriva altor state suverane, chiar și a țărilor europene.

Practica aplicării acestei abordări va fi respectată în septembrie în timpul comenzii strategice și al exercitării personalului Kavkaz 2020”, a declarat Skibitsky.

Reprezentantul GUR a adăugat că PMC-urile rusești se dezvoltă rapid și „arată aproape la fel ca unitățile forțelor armate regulate”.

„De fapt, acestea sunt forțe regulate cu costuri reduse, care nu au protecție de stat. Există semne că Moscova nu va reduce utilizarea PMC în următorii câțiva ani.

În plus, acestea sunt din ce în ce mai puternice din punct de vedere financiar și provin din ce în ce mai mult din surse ascunse guvernamentale și neguvernamentale.

În viitor, Kremlinul va extinde utilizarea unor astfel de forțe proxy pentru a-și realiza interesele, subminând stabilitatea internațională”, a completat Skibitsky.

sursa: defenseromania.ro