Evenimentul Zilei > Actualitate > Planurile lui Putin contra SUA se prăbușesc? Lovitură grea pentru Țar
Planurile lui Putin contra SUA se prăbușesc? Lovitură grea pentru Țar

Planurile lui Putin contra SUA se prăbușesc? Lovitură grea pentru Țar

Rusia a reacționat dur la sancțiunile impuse de SUA în cazul Navalnîi. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe i-a avertizat pe americani "să nu se joace cu focul". Amenințările rușilor par să își fi pierdut, însă, mult din credibilitate în urma anunțului sec venit de la Beijing.

Planurile lui Putin contra SUA se prăbușesc? Din păcate pentru „Țar” mișcarea pregătită de ani de zile pentru a ține SUA la respect nu pare să aibă sorți de izbândă. China nu intenționează să creeze un front unit cu Rusia împotriva NATO. Anunțul sec a fost făcut astăzi de ministerul chinez al apărării.

Planurile lui Putin contra SUA se prăbușesc?

Purtătorul de cuvânt al ministerului apărării din China a subliniat că legăturile militare dintre cele două puteri au doar ca bază pentru un parteneriat strategic.


Al patrulea atac asupra Bisericii românești din Ierusalim. Au pus foc!


Cu toate acestea, părțile respectă principiul neparticipării la alianțe militare.

E vorba, așadar, de un semnal clar către Washington că Beijingul încă mai speră ca toate divergențele dintre cele două mari puteri să fie rezolvate pe calea dialogului.

Planurile lui Putin contra SUA se prăbușesc? Analiștii ruși spun că nu ar fi chiar așa

Vasily Kashin, cercetător principal la Institutul pentru Studii din Orientul Îndepărtat al Academiei de Științe din Rusia, a declarat pentru Nezavisimaya Gazeta că de multă vreme și rușii și chinezii critică simpla idee de alianță.
Atât China, cât și Rusia au afirmat în repetate rânduri că ideea de bloc militar este învechită. mMi mult, Rusia a descris NATO ca pe o organizație depășită și irelevantă.


Papa Francisc își caută moartea? Experții sunt șocați


Cu toate astea, Moscova face parte dintr-o alianță militară. E vorba de Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, un bloc de securitate post-sovietic.
La rândul său, China critică și ea sistemul american de alianțe.
„Prin urmare, este imposibil ca părțile să admită că ar putea crea o alianță. Chiar dacă relațiile lor au trăsăturile unei alianțe, retorica lor va fi:”Acesta este un alt lucru, acesta este un parteneriat foarte strâns, [pur și simplu] asistență reciprocă. și prietenie „.

De fapt, Rusia și China și-au asumat angajamente reciproce prin tratatul din 2001. Există prevederi clare în acest tratat că, în cazul unui pericol pentru ambele părți, ar trebui organizate consultări cu privire la mijloacele de eliminare a acestei amenințări.
„Dacă ne uităm la tratatul SUA-Japonia sau la tratatul NATO, angajamentele de acolo sunt de asemenea vagi. Formularea din tratatul ruso-chinez nu diferă prea mult de ele”, a remarcat Kashin.
De ce a fost ridicată această problemă acum? Potrivit lui Kashin, presiunea asupra Rusiei și Chinei a crescut. Și toate discuțiile despre o posibilă alianță sunt numai o strategie de a intimida adversarii, scrie Agenția Tass.

Lumea s-ar fi putut sfârși în 1983! Dezvăluiri teribile! Istoria secretă