Evenimentul Zilei > Social > Planta care ar putea ajuta la prevenirea și tratarea temutului virus
Planta care ar putea ajuta la prevenirea și tratarea temutului virus

Planta care ar putea ajuta la prevenirea și tratarea temutului virus

Cercetătorii canadieni se laudă cu o descoperire aparte, în ceea ce privește prevenirea și tratarea infecțiilor cu noul coronavirus.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Lethbridge afrimă că un studiu din aprilie a arătat că cel puțin 13 plante de canabis, care erau bogate în CBD, păreau să afecteze căile ACE2 pe care virusul le folosește pentru a accesa corpul.

„Am fost absolut uimiți la început, apoi am fost cu adevărat fericiți”, a declarat pentru CTV News una dintre cercetătoare, Olga Kovalchuk, potrivit New York Post.

Rezultatele studiului au fost publicate în jurnalul onlone Preprints și arată că extractele de canabis cu un conținut ridicat de CBD ar putea bloca proteinele care formează un fel de „poartă” pentru COVID-19, când intră în celulele gazdă.

Un alt cercetător a afirmat că această plantă ar putea diminua punctele de intrare ale virsului cu până la 70%. „Prin urmare, avem mai multe șanse să luptăm cu el. Munca noastră ar putea avea o influență uriașă – nu există multe medicamente care să aibă potențialul de a reduce infecția cu 70 până la 80 la sută”, a spus acesta pentru CTV.

De asemenea, conform studiului, canabisul ar putea fi chiar utilizat pentru a „dezvolta tratamente preventive ușor de utilizat sub formă de apa de gură și produse de clătire a gâtului potențial de a scădea intrarea virală” prin gură.

„În timp ce rezultatele noastre au nevoie de o validare suplimentară la scară largă, studiul nostru este crucial pentru analiza viitoare a efectelor canabisului medical asupra COVID-19″, se arată în studiu.

Având în vedere situația epidemiologică actuală și cu evoluție rapidă, trebuie luate în considerare orice oportunitate terapeutică și cale posibilă” – mai spui autorii studiului.