Plângerea a fost transferată de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ). Cauza va ajunge în mâinile unui procuror DIICOT, specializat pe problema terorismului.

 

Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a vorbit la România TV despre acest caz care a atras atenția opiniei publice din România, dar nu a oferit foarte multe detalii.

„Am văzut plângerea. Nu pot să vă dau detalii din ea. Din câte ştiu eu, nu au mai fost astfel de acuzaţii cercetate de DIICOT. A ajuns la acest procuror pentru că acolo a fost repartizată”, a spus Horodniceanu.

Plângerea a stârnit răspunsuri acide din partea PSD. Spre exemplu, Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea susține că aceasta are legătură cu solicitările președintelui de demisie a Vioricăi Dăncilă. Sesizarea ar putea fi chiar redactată la Palatul Cotroceni, mai spune liderul PSD, aflat la Palatul parlamentului.

„Mie mi se pare o acuzaţie dementă, nu o acuzaţie gravă. În opinia mea, dacă m-aţi provocat să întru în subiect, această sesizare este concepută şi redactată la Cotroceni şi cred că în scurt timp vom avea acces la conţinutul acestei plângeri şi vom vedea că este concepută ca urmare a ameninţărilor preşedintelui la doamna premier Dăncilă.

O să ne dăm seama din textul ei de foarte multe lucruri şi de faptul că ce am spus noi în ultima perioadă se adevereşte, dorinţa lui Klaus Iohannis de a prelua brutal guvernarea nesocotind alegerile, practicând şantaj împotriva premierului, punând presiune din ce în ce mai mare pe premier”, a spus Liviu Dragnea.