Echipele de muncitori ale Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au efectuat în ultima lună lucrări de pregătire a plajelor care au constat în curățarea manuală și mecanizată cu utilaje speciale a plajei prin colectarea deșeurilor lemnoase, metalice, sticle, materiale plastice. Nisipul depus pe zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă și în dreptul gardurilor de protecție a fost îndepărtat. La fel și obstacolel identificate în nisip, pietre, blocuri din beton, conducte dezafectate. 

 Au fos executate și lucrări de terasamente, constând în reabilitarea suprafețelor de plajă erodate prin transfer de nisip, din zonele cu acumulări. Gardurile de stuf, ampalsate pe o lungime de 10.000 metri au fost demontate. Suprafețele de nisip au fost nivelate mecanic iar acolo unde plaja a suferit deformări, urmare a acțiunii valurilor din sezonul rece,  s-a procedat la refacerea profilului plajei, conform Apelor Române.  

Lucrările de pregătire a plajelor se desfășoară concomitent pe trei tronsoane astfel că, în acest moment, porțiunea Năvodari-Mamaia-Constanța este finalizată în proporție de 60%; Tronson 2 (Agigea-Eforie-Costinești-Tuzla), finalizat în proportie de 70% și tronson 3 (23 August -Mangalia – 2 Mai-Vama Veche), finalizat în proporție de 80%.Până astăzi, au fost predate către utilizatorii de plaje un număr de 89 de subsectoare de plajă din totalul de 309 subsectoare închiriate. Până la 13 aprilie va fi finalizată predarea tuturor sectoarelor de plajă închiriate.