Laura Codruța Kovesi este cel mai discutat om din instituţiile româneşti de prim rang în aceste zile. Posibilul plagiat al tezei sale de doctorat a stârnit polemici în societatea românească şi a creat deja două tabere: una care crede că şefa DNA a plagiat şi alta care, din contră, crede că aceste acuzaţii fac parte dintr-o campanie în care de doreşte afectarea imaginii Laurei Codruța Kovesi.

Conform site-ului pressone.ro, se pare că şefa DNA are o lucrare ştiinţifică nu tocmai în conformitate cu normele academice. “Am analizat documentele și argumentele prezentate de Laura Codruța Kövesi și am găsit o serie de greșeli, omisiuni sau suspiciuni noi, pe care le vom prezenta în cele ce urmează.

Cazul nu este comparabil cu dosarele Victor Ponta, Gabriel Oprea sau Petre Tobă – ale căror plagiate sunt masive și sfidătoare, dar ridică semne de întrebare nu doar asupra apărării folosite în 2012, ci şi privind însăși teza de doctorat a Laurei Codruța Kövesi, intitulată "Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal", se arată în articolul celor de pressone.ro.