Plăcinta ciobănească. O rețetă sănătoasă, cu carne tocată și brânză

Plăcinta ciobănească. O rețetă sănătoasă, cu carne tocată și brânză Plăcinta ciobănească, un preparat cu carne tocată, sănătos și ușor de făcut. Sursa foto: Dreamstime.com

Plăcinta ciobănească este un preparat descris de medicii nutriționiști ca fiind unul cu densitate energetică și nutrițională ridicată. Este o rețetă sănătoasă, bazată pe carne tocată și cartofi, care poate fi inclusă fără probleme în diete.

Rețeta de plăcintă ciobănească este un preparat sănătos, recomandat de medicii nutriționiști. Este un preparat cu ingrediente naturale, ușor de făcut, care poate fi consumat la prânz sau cină.

Plăcinta ciobănească conține o cantitate mare de proteine cu valoare biologică ridicată. Are toți aminoacizii esențiali și un scor bun de digestibilitate. Acestea sunt motivele pentru care nutriționiștii o recomandă atunci când vorbim despre o alimentație sănătoasă.

Ingredientele naturale aduc și un aport de energie, perfect pentru activitățile fizice. Zaharurile complexe sunt și ele necesare pentru inițierea proceselor de recuperare după practicarea sportului, potrivit dozadesănătate.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rețeta de plăcintă ciobănească

Ingrediente:

  • piure de cartofi;
  • 400 g carne de vită tocată;
  • o ceapă;
  • 2 morcovi:
  • 100 g ciuperci;
  • 250 g roșii zdrobite;
  • brânză rasă;
  • frunze de busuioc;
  • oregano uscat;
  • ulei măsline;
  • sare și piper.

Mod de preparare a rețetei de plăcintă ciobănești:

1. Curățați ceapa, iar apoi tocați-o cât de mărunt puteți. La fel procedați și cu morcovii și ciupercile, după ce ați spălat bine legumele.

2. Într-o tigaie puneți ulei de măsline și căliți ceapa pentru aproximativ opt minute, până devine translucidă. Apoi adăugați carnea tocată, până când aceasta își schimbă culoarea. Adăugați apoi morcovii și roșiile.

3. Când apa s-a evaporat, adăugați ciupercile și lăsați totul pe foc pentru aproximativ cinci minute.

4. Adăugați ierburile și apoi dați gust preparatului cu sare și piper.

5. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați totul la foc mediu pentru încă 15 minute.

6. Când toate ingredientele s-au gătit, puneți amestecul într-un vas de sticlă pe care să îl puteți folosi la cuptor. Deasupra puneți piureul de cartofi, până când acoperiți complet amestecul de carne și legume.

7. Puneți deasupra brânză rasă și coaceți plăcinta în cuptor cu funcția grill pornită până devine aurie la suprafață.

Preparatul este gata de servire. Alături de el puteți savura castraveți acriți la soare, vedetele în materie de murături de vară.