Rețetă de vinete umplute cu carne tocată. Ingredientele bunicii

Rețetă de vinete umplute cu carne tocată. Ingredientele buniciiSursă Dreamstime

Puteți prepara o rețetă de vinete umplute cu carne tocată. Această mâncare sănătoasă și sățioasă este gata în aproximativ 75 de minute. Nu aveți nevoie de multe ingrediente.

În aproximativ 75 de minute, puteți prepara o rețetă delicioasă de vinete umplute cu carne tocată, după rețeta bunicilor noastre. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:

4 vinete mari 500 g carne tocată (amestec) 1 ceapă mare tocată mărunt 2 căței de usturoi zdrobiți o lingură ulei 1 conservă de roșii tocate (400g) 100 g parmezan ras 1 ou pătrunjel proaspăt tocat sare piper

Se spală vinetele, se îndepărtează cozile și se taie în jumătăți, pe lungime. Se îndepărtează pulpa cu semințele. Bărcuțele de vinetele se sărează și se lasă să se odihnească circa 30 de minute pentru a elimina excesul de apă. Se încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Vinetele se pun pe o tavă și se coc timp de 20 de minute. Se pregătește umplutura. Se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă ceapa și usturoiul. Se călesc până se înmoaie.

Se adaugă carnea tocată și se rumenește, amestecând frecvent. Se adaugă roșiile tocate și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Se adaugă sare și piper după gust. Se oprește focul și se lasă să se răcească. Separat se amestecă parmezanul ras și oul. Se scot vintele din cuptor. Se umplu cu amestecul de carne tocată cu ajutorul unei linguri.

Cuptorul se încinge la 180 de grade Celsius și se coc vinetele timp de 30-35 minute. Asta este tot. Poftă bună!

Rețetă de caviar de vinete

O altă rețetă savuroasă este caviarul de vinete. Ingredientele necesare : două vinete mari, patru căței de usturoi, două lămâi, pătrunjel, sare, piper și 200 de mililitri ulei de măsline.

Pentru început, va trebui să încălzești cuptorul la 180 de grade Celsius și să tapetezi o tavă de copt cu o folie. Spală bine vinetele și șterge-le de apă. Taie vinetele în două pe lungime și așază-le pe tava de cuptor cu partea tăiată în jos. Vinetele trebuie lăsate la cuptor 50 de minute

Ulterior, le vei lăsa să se răcească. Apoi, scoate pulpa și zdrobește-o foarte bine cu o furculiță. Amestecă uleiul de măsline cu sucul de lămâie și adaugă cățeii de usturoi tăiați mărunt. Nu uita să adaugi sosul.

Ne puteți urmări și pe Google News