Evenimentul Zilei > International > Piramidele din Egipt, construite de extratereștri? A fost chemat să dezlege misterul
Piramidele din Egipt, construite de extratereștri? A fost chemat să dezlege misterul

Piramidele din Egipt, construite de extratereștri? A fost chemat să dezlege misterul

Un val de polemici a născut postarea unui miliardar pe Twitter.

Un verdict dat de un cunoscut om de afaceri a stârnit mare vâlvă la nivel internațional. Antreprenorul Elon Musk a postat un mesaj pe contul de Twitter în care a afirmat că piramidele din Egipt au la bază civilizația extraterestră.

„Piramidele au fost evident construite de către extratereştri”, a scris excentricul miliardar sud-african, care a întreținut astfel o discuție apărută în urmă cu zeci de ani.

Venit din partea fondatorului Tesla și Space X, mesajul nu putea să treacă neobservat și a stârnit un tsunami de reacții. Unii internauți l-au criticat pe sud-afircan, alții l-au ironizat, iar unii i-au dat dreptate, considerând că oamenii acelor timpuri nu aveau cunoștințe și posibilități tehnologice pentru a ridica impresionantele piramide.

În acest context al polemicii, ministrul egiptean pentru Investiţii şi Cooperare Internaţională, Rania al-Mashat, s-a gândit să speculeze momentul și l-a invitat pe Musk în Egipt.

„Vă urmăresc activitatea cu multă admiraţie. Vă invit, pe dumneavoastră şi pe directorii companiei SpaceX, să exploraţi scrierile antice despre modul în care piramidele au fost construite şi să mergeţi să vedeţi mormintele constructorilor piramidelor. Vă aşteptăm, domnule Musk!”, a scris ministrul egiptean, invitându-l pe  antreprenor să viziteze ultima dintre cele şapte minuni ale Antichităţii rămase încă în picioare.

Elon Musk a distribuit apoi un link spre un articol al BBC ce prezintă istoria forţei de muncă aflate în spatele construirii acestor imense edificii, despre care a spus că reprezintă „un bun rezumat.”

Piramidele de pe platoul Giza, la vest de Cairo, un sit far al turismului egiptean, s-au redeschis pentru public în luna iulie, după ce au luat o pauză de trei luni, impusă de pandemia de coronavirus.

Turismul, o ramură esențială economiei egiptene, a fost mult timp muribund după anii de instabilitate politică ce au urmat după revoltele din 2011 care l-au alungat de la putere pe fostul preşedinte Hosni Mubarak. Pentru acest sector crucial, ce înregistra din 2017 o revenire progresivă a vizitatorilor străini pe malurile Nilului şi pe ţărmul Mării Roşii, epidemia de COVID-19 a reprezentat o nouă lovitură grea pe care a primit-o, conform Agerpres.