Evenimentul Zilei > Politica > Pildele lui Orlando Teodorovici. Leneșul din povestea lui Creangă
Pildele lui Orlando Teodorovici. Leneșul din povestea lui Creangă

Pildele lui Orlando Teodorovici. Leneșul din povestea lui Creangă

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici îi compară pe liderii ALDE cu omul leneș din povestea lui Ion Creangă. 

Reacția a fost generată de anunţul făcut de Călin Popescu Tăriceanu conform căruia ALDE se retrage de la guvernare, face alianță cu ProRomânia și susține candidatura lui Mircea Diaconu la prezidențiale.

„Da’ muieți-s posmagii? Pare că unii s-au lăsat inspirați de povestea lui Creangă cu omul cel leneș și o aduc în politica din zilele noastre prin personajul ALDE. Că de, cât muieți-s posmagii la putere, stau acolo cu plăcere….cât muieți-s în opoziție, de grabă schimb macazul și repede sar pârleazul. Iar acum, spre final de an electoral, ce să vezi? Mai toate partidele, cu mic cu mare, fug de putere și de guvernare ca dracul de tămâie și aleg bucuroase calea neprihănitei opoziții dătătoare de speranțe la voturi multe. Alde Iohannis, alde Barna, alde Ponta și alții, bucuroși de oaspeți?” scrie preşedintele executiv al PSD pe contul său de socializare.

ALDE a decis ieșirea de la guvernare și formarea unei alianțe electorale cu ProRomânia. Mai mult, alianța nou creată a anunțat că îl va susține pe actorul Mircea Diaconu în cursa pentru Cotroceni.