Evenimentul Zilei > Politica > Piedone, șanse mari la Primăria Capitalei
Piedone, șanse mari la Primăria Capitalei

Piedone, șanse mari la Primăria Capitalei

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, care și-a declarat recent simpatia pentru UNPR, conduce în topul preferințelor bucureștenilor, a arătat un sondaj de opinie realizat de Avangarde

. Astfel, Piedone are un grad de încredere de 49%, urmat fiind de Robert Negoiță (PSD), cu 43%, și de Ecaterina Andronescu (PSD), cu 42%.

Independenții, pe val

Interesant este faptul că independenții înregistrează un grad de încredere deloc de neglijat. Astfel, Monica Macovei se situează la 28%, în timp ce Nicușor Dan are o cotă de încredere de 17%. Pe de altă parte, europarlamentarul PNL Cristian Bușoi, care va fi desemnat, probabil, candidatul partidului la alegerile pentru Primăria Capitalei în 2016, are un scor situat sub cel al PNL, de numai 24%. Reamintim că, potrivit sondajelor de opinie, PNL are o intenție de vot de aproximativ 40%.De asemenea, întrebați pe cine ar trebui să propună PSD în cursa pentru Primăria Capitalei, pe primul loc apare Sorin Oprescu, cu 49%, situat la mare distanță de Robert Negoiță cu 27% și Ecaterina Andronescu, pe locul trei, cu 14%.

Merită precizat faptul că, în momentul în care a fost realizată cercetarea sociologică, încă nu începuse scandalul de corupție în care este implicat, la ora actuală, primarul general al Capitalei. Pe de altă parte, la liberali situația este mult mai echilibrată, fiind o cursă strânsă între Cristian Bușoi (27%), Ludovic Orban (25%) și Petre Roman (21%).Scorurile PSD și PNL la nivelul Capitalei reprezintă o surpriză, potrivit sondajului INSCOP. Astfel, dacă la nivel național, PNL întrece PSD, în București, lucrurile stau invers. Mai exact, PSD are o intenție de vot de 34%, în timp ce PNL se situează la 32%, la mare distanță de UNPR, cu 7% și ALDE, cotat cu 6%.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-7 septembrie 2015. Eșantionul de 1.000 persoane de 18 ani și peste este reprezentativ pentru populația adultă neinstituţionalizată a Municipiului București. Eroarea maximă tolerată este de ±3.10%, pentru un interval de încredere de 95%.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: