Piedone a demisionat din toate funcţiile din PC şi se vrea preşedinte de partid

Piedone a demisionat din toate funcţiile din PC şi se vrea preşedinte de partid

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a demisionat astăzi din toate funcţiile din PC şi cere convocarea unui congres extraordinar al partidului unde îşi va anunţa candidatura la şefia PC.

"Vă anunţ că demisionez din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului, rămânând un simplu membru, ce îşi va achita cotizaţia la zi", anunţă Piedone printr-un comunicat de presă. Totodată, acesta cere convocarea în 30 de zile a Congresului Extraordinar al PC pentru a da posibilitatea preşedinţilor de filiale să-şi exprime punctul de vedere în ceea ce priveşte viitorul partidului, dar şi pentru a-şi alege o nouă conducere.  "În cadrul acestui congres îmi voi anunţa intenţia de a candida la preşedinţia partidului, pentru a resuscita şi sprijini evoluţia doctrinară cât şi pentru a conferi pe deplin acestui partid locul pe care eu consider că îl merită şi îl poate obţine prin propriile forţe", susţine Piedone. Supărat pe conducerea PC

Primarul sectorului 4 a fost deranjat de gestul liderilor PC, care, fără să-l consulte, l-au anunţat candidat la primăria Capitalei. Liderul PC, Daniel Constantin, supărat că Victor Ponta şi Crin Antonescu îşi anunţaseră susţinerea pentru  Sorin Oprescu pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, l-a anunţat contracandidat pe Piedone apreciind că există şanse ca acesta să fie susţinut de USL. La scurt timp, primarul sectorului 4 spunea însă că nu este interesat de această candidatură până nu- şi va termina proiectele începute în sector, deşi ştie că este pe locul întâi în sondajele pentru Bucureşti, care "cu teamă" i-au fost ascunse chiar şi lui. 

 PC a mai suferit o pierdere în urmă cu două zile. O altă persoană cu priză la public, medicul parlamentar Tudor Ciuhodaru s-a înscris în UNPR, deşi liderii conservatorii au încercat să apere imaginea partidului, anunţând excluderea deputatului.  Piedone, susţinut de filiale Potrivit unor surse politice, primarul sectorului 4 are susţinerea a peste jumătate din preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PC, şi, implicit şanse mari să-l învingă pe Daniel Constantin.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Piedone are anumite vulnerabilităţi"

Preşedintele PC, Daniel Constantin, susţine că actuala putere face racolări prin şantaj, că primarul Sectorului 4 "ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi" şi că şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR.

"Puterea politică încearcă cu disperare să destabilizeze USL. Dacă nu a reuşit să compromită relaţiile dintre PC, PNL şi PSD, încearcă astăzi să creeze tensiuni în înteriorul partidelor care formează USL.  Racolările se fac prin cadouri şi promisiuni, ca în cazul Ciuhodaru, sau prin şantaj, ca în cazul Piedone, care ar avea, se pare, anumite vulnerabilităţi. Cristian Popescu Piedone şi-a luat concediu medical pentru a negocia cu liderii UNPR, trecând astfel de partea celor care au redus pensiile, au tăiat salariile, indemnizaţiile mamelor şi alocaţiile copiilor", susţine PC într-un comunicat de presă.

Totodată, Daniel Constantin anunţă că Piedone va fi pus în discuţia Biroului Executiv de marţi, când se vor stabili şi sancţiunile în ceea ce-l priveşte pe acesta.   CITIŢI ŞI: Doctorul Ciuhodaru îl loveşte la operaţie pe Voiculescu