"Piazza di Romania", la Roma

"Piazza di Romania", la Roma

Sâmbătă, la Roma, în Piazza del Popolo, s-a desfăşurat una dintre cele mai importante manifestări pentru promovarea imaginii României în Italia, intitulată "Romania, un mondo da scoprire" ("România, o lume de descoperit").

„Piazza del Popolo“ a devenit pentru o seară „Piazza di Romania“. Chiar dacă la Roma ploaia s-a oprit doar cu o oră înainte de începerea spectacolului, organizatorii au oferit o reprezentaţie deosebită, aproape două ore de modă şi muzică, atrăgând atenţia publicului prezent, dar şi a telespectatorilor care au urmărit transmisiunea în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional.

„Printre oameni, pentru oameni“, adică români şi italieni, împreună în piaţă sau urmărind spectacolul în faţa micilor ecrane, au asistat la recitalul artistului român Damian Drăghici, acompaniat de trupa Village Jazz, care a cucerit publicul cu un repertoriu captivant. La rândul lor, membrii trupei Sistem au încântat publicul cu un show mereu original şi bogat în efecte speciale. Renumita cântăreaţă italiană Irene Grandi, care a cântat acompaniată de orchestra sa, a descris evenimentul ca fiind „magic şi în acelaşi timp istoric pentru relaţiile dintre cele două ţări“.

Pe lângă muzică, la spectacolul prezentat de actriţa Nathaly Caldonazzo, spectatorii au putut admira ţinute ale creatoarei Doina Levintza, care a prezentat o colecţie creată special pentru acest eveniment. Monica Columbeanu, singurul manechin din România prezent pe scena de la Roma, s-a alăturat modelelor din Italia în spectacolul de sâmbătă seară şi a deschis prezentarea colecţiei Gattinoni.

Ne puteți urmări și pe Google News