Evenimentul Zilei > Social > Pfizer pregătește un medicament anti-COVID. Primele studii sunt promițătoare
Pfizer pregătește un medicament anti-COVID. Primele studii sunt promițătoare

Pfizer pregătește un medicament anti-COVID. Primele studii sunt promițătoare

Compania Pfizer pregătește un medicament anti-COVID care va fi administrat, pe cale orală, încă de la apariția primelor simptome de infectare cu coronavirusul.

Pfizer pregătește un medicament anti-COVID-19. Compania farmaceutică a început testele clinice pentru acest preparat care va fi administrat pe cale orală. Medicamentul produs de Pfizer va fi prescris pacienților încă de la primele simptome de infectare cu coronavirusul. Informația a fost prezentată de Reuters.

Compania americană a produs, împreună cu cea germană BioNTech, primul vaccin anti-COVID-19 autorizat în SUA.

Reprezentanții Pfizer susțin că medicamentul a avut, în studiile de laborator o acţiune puternică împotriva virusului SARS-CoV-2.

Medicamentul a fost denumit PF-07321332 și este un inhibitor care previne replicarea virusului în celule. Administraţi singuri sau în combinaţie cu alte antivirale, inhibitorii de protează s-au dovedit eficienţi în tratarea afecţiunilor provocate de alţi viruşi. Este vorba despre HIV sau hepatita cu virus C, notează compania Pfizer.

Pfizer pregătește un medicament anti-COVID

Compania Pfizer mai studiază și un antiviral administrat intravenous, în teste clinice preliminare pe pacienţi COVID-19 spitalizaţi. Cele două tratamente studiate, cel oral şi cel intravenos, „pot crea o paradigmă de tratament care să completeze vaccinarea în cazurile în care boala totuşi survine”, a declarat Mikael Dolsten, Chief Medical Officer la Pfizer.

Medicamentul Pfizer vine după alte două tratamente antivirale aflate în prezent în studii clinice de etapă intermediară. Primul este de Merck & Co împreună cu Ridgeback Bio, iar celălalt de Roche Holding şi Atea Pharmaceuticals.

Remdesivirul, produs de Gilead Sciences, este deocamdată singurul tratament anti-COVID-19 aprobat în SUA de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA). Această agenţie a dat autorizaţia de urgenţă şi pentru terapia combinată cu anticorpi dezvoltată de Eli Lilly, bazată pe combinaţia a doi anticorpi, bamlanivimab şi etesevimab. De asemenea, a dat aviz pentru folosirea terapiei cu anticorpi produsă de Regeneron.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.