Petrom se împrumută

Petrom se împrumută

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat astăzi că va acorda un împrumut de 150 de milioane de euro grupului petrolier român Petrom, destinat unor proiecte de mediu.

"Acest împrumut va permite celei mai mari companii româneşti să finanţeze proiecte pentru eliminarea poluării, înlocuirea conductelor vechi şi consolidarea eficacităţii energetice", arată un comunicat BERD, citat de AFP.

Petrom va beneficia de o finanţare similară din partea mai multor bănci comerciale şi a Băncii pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre, precizează aceeaşi sursă.

La începutul acestui an, Petrom a obţinut o linie de creditare de 500 de milioane de euro, împreună cu  acţionarul său majoritar - OMV, pentru susţinerea proiectelor de restructurare şi modernizare.

Ne puteți urmări și pe Google News

BERD, care vrea să investească 1 miliard de euro în România în următorii doi ani, a deschis luni o linie de creditare de 100 de milioane de euro pentru Banca Comercială Română (BCR), pentru acordarea de credite întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM).