Evenimentul Zilei > Actualitate > Petrescu repetă „experimentul Urziceni”
Petrescu repetă „experimentul Urziceni”

Petrescu repetă „experimentul Urziceni”

La fel ca și la Unirea, „Bursucul” construiește la Târgu Mureș o echipă bazată pe jucători trecuți de 30 de ani, care nu și-au mai găsit locul la alte echipe din Liga I

Dan Petrescu a început munca la ASA Târgu Mureș și încearcă să construiască o echipă care să câștige în premieră Liga I, după ce, în ultimul sezon, ardelenii au devenit vicecampionii României.

Fără să se bazeze pe un buget generos de transferuri, Petrescu adună jucători considerați a fi „rebuturi”. Tehnicianul a făcut același lucru și la Unirea Urziceni, echipă la care a lucrat în intervalul 2006-2009 și a reușit minuni cu ialomițenii.
Și-a adus „o tripletă” de la Urziceni

A jucat finala Cupei României ( 2008), a câștigat campionatul (2009) și a evoluat în grupele Ligii Campionilor. Epaminonda Nicu, George Galamaz, Vasile Maftei, Daniel Tudor, Dacian Varga- Sorin Frunză, Marius Bilașco sau Iulian Apostol au fost jucătorii care au format „nucleul greu” la Unirea. Majoritatea dintre ei fuseseră refuzați la acea vreme de echipe cu pretenții ca Rapid, Steaua, Dinamo și CFR Cluj, și au ajuns să fie recuperați de Petrescu.


Unirea Urziceni a câștigat Liga I în sezonul 2008-2009 și a evoluat în grupele Ligii Campionilor


La ASA, „Bursucul” a transferat deja trei foști „lupi” din Bărăgan: Vasile Maftei (34 de ani), Pablo Brandan (32 de ani) și Dacian Varga (30 de ani). În plus, el l-a adus și pe Pavel Golanski (32 de ani), fost jucător al Stelei, în intervalul 2007-2010.

Dan Petrescu se va baza în sezonul viitor și pe alți doi fotbaliști trecuți de maturitatea sportivă: Gabi Mureșan (33 de ani) și Marius Cosntantin (30 de ani). Toți cei amintiți mai sus au dat impresia în ultimii ani că sunt consumați și nu mai pot evolua la o echipă cu pretenții interne și externe, dar Petrescu va încerca să-i reinventeze și să contabilizeze o altă minune.