”Peste 20 de membri ai Statului Islamic au fost uciși în loviturile aeriene asupra a două poziții ale organizației în provincia Raqqa, care au fost complet distruse”, a precizat OSDO, care se bazează pe o rețea de surse civile, medicale și militare din Siria.

Reuters, care citează același ONG, relatează despre 'zeci de răniți și uciși' în urma primelor lovituri aeriene ale SUA și aliaților asupra pozițiilor SI.

Pentagonul a anunțat anterior că SUA și țările partenere au executat primele lovituri aeriene asupra unor ținte care au vizat Statul Islamic în Siria.

”Pot confirma că armata americană și forțe ale națiunilor partenere desfășoară o acțiune militară contra teroriștilor ISIS (Statul Islamic) din Siria cu ajutorul avioanelor de vânătoare, bombardierelor și rachetelor Tomahawk”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, într-un comunicat.

Un oficial american a declarat sub acoperirea anonimatului că ar mai fi implicate Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania și Bahrein, deși nu se știe exact ce rol a avut fiecare stat în operațiunea militară. De asemenea, Qatarul a jucat un rol logistic în loviturile aeriene.

În orașul Raqqa se află sediul central al Statului Islamic, iar televiziunea siriană de stat a anunțat că SUA l-au informat pe reprezentantul ONU în Siria luni că ținte ale SI vor fi vizate de tiruri aeriene în localitatea aflată la 400 km nord-est de Damasc.