Evenimentul Zilei > Actualitate > Peste 100 de refugiați găsiți la pensiune. Plănuiau să fugă din România
Peste 100 de refugiați găsiți la pensiune. Plănuiau să fugă din România

Peste 100 de refugiați găsiți la pensiune. Plănuiau să fugă din România

Peste 100 de refugiați, dintre care unii solicitanți de azil în România, au ajuns la Timișoara pentru a încercat din nou să fugă din țară. După ce au fost informați de la alții care au locuit în tabere clandestine la Timișoara, așteptând să fie preluați de TIR-uri, că autoritățile fac razii, aceștia au ocupat cu totul o pensiune, unde au fost găsiți de polițiști.

Polițiștii de la Secția 1 au descoperit, joi, 105 migranți într-o pensiune din zona Piuața Traian. Oamenii legii au spus că 82 dintre cei verificați sunt irakieni, 8 somalezi, 5 sirieni, 3 din Egipt, 2 din Liberia, 2 din Erithreea, 2 iranieni și 1 nigerian. Grupul este format din 51 de bărbați, 12 femei și 42 de copii minori. Cu toții au fost trimiși în atenția celor de la Inspectoratul General pentru Imigrări. Potrivit lui Bogdan Cojocaru, de la Biroul de relații publice al IGI, un număr de 20 dintre refugiați nu aveau documente asupra lor. ”Aceste persoane au intrat în procedura de custorie publică”, a spus Cojocaru. Mai exact, ei sunt cazați la Centrul pentru refugiați de la Timișoara, care are regim închis, pe durata necesară stabilirii identiății lor. Restul persoanelor din grup vor fi trimise către centrele dw refugiați în care au solciitat acordarea azilului.

Amintim că în ultima perioadă au apărut mai multe tabere clandestine de refugiați, unele chiar în centrul Timișoarei. Refugiații încearcă să profite de vremea bună pentru a fugi în țări din spațiul Schengen, unde cred că vor duce o viață mai bună.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: