Directorul ANSVSA susține că nu există tratament, cu aceeași epidemie confruntându-se și alte state. Geronimo Rădulescu a dat exemplu Spaniei, unde epidemia dureaza de 30 de ani, sau Portugalia, unde boala s-a răspândit timp de 13 ani.

Reamintim că EvZ a desfășurat cea mai amplă anchetă privind nepăsarea autorităților în cazul pestei porcine. 

Citește: Avertizările SRI de SIGURANȚĂ NAȚIONALE, ascunse de prefecți tehnocrați. Pesta porcină, cronica unui dezastru anunțat

Citește: Document ANSVSA: MĂCELUL porcilor putea fi EVITAT

Conducerea ANSVSA precizează, referitor la despăgubire fermierilor care au fost nevoiți să își sacrifice animalele, ca sunt peste 1.800 de dosare evaluate, în valoare de peste 6 milioane de lei, iar din acestea au fost plătite 84 de dosare, însemnând peste 220.000 lei.

Citește: Sesizarea din 2016 IGNORATĂ și care putea STOPA epidemia din România

"România și Europa se confruntă cu cea mai gravă boală a animalelor de după al Doilea Război Mondial până în prezent. (..) Peste porcină africană e virală, sistematică, gravă și evoluția este mortalitate sută la sută. Știința nu este acoperită pe acest domeniu, nu sunt suficiente informații în literatura de specialitate. (..)Boala nu se poate preveni, toate tentativele de vaccin au eșuat. Boala nu se poate trata. Singura soluție e de a elimina porci", a declarat directorul ANSVSA.