Evenimentul Zilei > International > „Pervertire periculoasă a Constituției”. Apărătorii președintelui ies la atac
„Pervertire periculoasă a Constituției”. Apărătorii președintelui ies la atac

„Pervertire periculoasă a Constituției”. Apărătorii președintelui ies la atac

Apărătorii lui Trump au argumentat, într-o expunere de 110 pagini, că procesul de destituire al președintelui SUA este o „pervertire periculoasă a Constituției” și că abuzul de putere nu este o infracțiune.

Ei au subliniat că procedura de „impeachment” depinde substanțial și de definiția vagă „a altor infracțiuni grave” și că, în realitate, aceasta „nu vizează aflarea adevărului”.

„Senatul ar trebui sa respingă actul de acuzare și să-l achite pe președinte imediat”, au spus avocații lui Trump.

Donald Trump este acuzat de abuz de putere pentru că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fiului adversarului său politic, Joe Biden, Hunter Biden, punând astfel condiția unui ajutor militar (400 milioane de dolari) acordat Kievului și primirea la Casa Albă a președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

O altă acuzație este abuzul de putere, pentru că ar fi obstrucționat activitățile Congresului, în tentativele de a împiedica investigațiile în legătură cu acest caz prin instrucțiuni date unor consilieri de a nu coopera în anchetă.

„Actul de acuzare este inadmisibil din punct de vedere constituțional” și „nu implică nicio infracțiune sau încălcare a legii”, au spus cei doi avocați.

Donald Trump este al treilea președinte din istoria Statelor Unite care se confruntă cu un proces de demitere.