Evenimentul Zilei > Actualitate > Alertă într-un bloc din România. Peste 20 de persoane, evacuate
Alertă într-un bloc din România. Peste 20 de persoane, evacuate

Alertă într-un bloc din România. Peste 20 de persoane, evacuate

Luni seară, peste 20 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din Găești, județul Dâmbovița, după ce locatarii au simțit miros de gaze.

Peste 20 de persoane au fost evacuate, luni seară, dintr-un bloc din Găești, județul Dâmbovița după ce locatarii au simțit miros de gaze și au sunat imediat la 112.

La fața  locului au ajuns imediat mai multe echipaje ale pompierilor și SMURD.

Locatarii au fost nevoiți să își părăsească casele până când ISU a făcut verificări pentru a stabili dacă perimetrul e sigur. După ce pompierii au aerisit clădirea, oamenii au fost lăsați să se întoarcă în case.

Potrivit primelor informații, instalația de gaze de pe casa scării este defectă, iar alimentarea a fost oprită până când vor fi făcute reparațiile necesare.

Peste 20 de persoane au fost evacuate dintr-un bloc din Găești după ce locatarii au simțit miros de gaze. Incident similar în urmă cu o săptămână

Săptămâna trecută, un incendiu a izbucnit într-un bloc din Găeşti, iar 50 de locatari au fost evacuaţi preventiv, a transmis ISU Dâmboviţa.

„Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au fost alertaţi despre producerea unui incendiu la un apartament din oraşul Găeşti, situat la etajul al doilea al unui unui bloc de locuinţe. Imediat, spre locul evenimentului pompierii găeşteni s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de ambulanţă SMURD, iar de la Detaşamentul Titu a fost trimisă o platformă de salvare la înălţime, care ulterior s-a întors în subunitate, nefiind nevoie de utilizarea acesteia.

La sosirea forţelor de intervenţie, apartamentul era încuiat, fiind necesară forţarea uşii pentru a pătrunde în interiorul acestuia, unde ardeau mocnit într-o cameră obiecte de mobilier şi articole textile, cu degajare mare de fum”, precizează ISU Dâmboviţa.

Nicio persoană nu a fost rănită în incendiu.

„Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la faţa locului este efectul termic al curentului electric (conductor electric defect ori neizolat corespunzător)”, a mai transmis ISU Dâmboviţa.