Evenimentul Zilei > Actualitate > Permisele de acces şi de pescuit în Delta Dunării, achizionate online
Permisele de acces şi de pescuit în Delta Dunării, achizionate online

Permisele de acces şi de pescuit în Delta Dunării, achizionate online

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a inaugurat o aplicaţie implementată în cadrul website-ului oficial al instituţiei, la adresa www.ddbra.ro/activitati/permise-online, prin intermediul căreia populaţia poate obţine, rapid, permise de acces şi de pescuit, direct de pe calculatorul de acasă, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar.

Tipurile de permise eliberate online sunt:
Permisul de acces pentru turişti: 5 lei/persoană/zi; 15 lei/persoană/săptămână; 30 lei/persoană/an; Gratuit pentru pensionari, elevi, student, persoane cu handicap.Permisul de acces în Delta Dunării pentru autovehicule: 10 lei/autovehicul/zi; 100 lei autovehicul/an. Permisul de acces pentru ambarcaţiuni: 20 lei/ambarcaţiune/sejur; 100 lei/ambarcaţiune/an. Permis de pescuit recreativ/sportiv : 30 lei / persoană /an; 10 lei / an pentru elevi, studenţi, persoane cu handicap uşor şi mediu; Gratuit /an pentru persoane cu handicap grav, pensionari.

Permisul de acces în Delta Dunării, odată achitat, soseşte pe adresa e-mail a persoanei care l-a  comandat, după care îl poate imprima pe suport de hârtie sau îl poate păstra în format electronic pe un telefon, tabletă sau laptop. Permisul conţine elemente grafice care la scanarea lor de către agenţii Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, permit instantaneu confruntarea datelor înscrise pe permis cu baza de date a aplicaţiei.

La fiecare scanare, în baza de date se înregistrează automat coordonatele locului şi momentul în care a fost efectuat controlul. În acest fel, se completează statistici periodice privind răspândirea atât a turiştilor cât şi a mijloacelor de transport auto şi navale pe teritoriul Rezervaţiei. Este unul din instrumentele informatice care stau la baza managementului activităţilor de conservare şi de supraveghere a întregului ansamblu ecologic din Delta Dunării.

Reprezentanţii ARBDD susţin, însă, că “aplicaţia vine în primul rând în sprijinul turiştilor şi a operatorilor de turism care organizează sejururi în Delta Dunării pentru grupuri de turişti”. Vizitatorii un vor mai fi, astfel, nevoiţi să se abată din drumul lor pe la sediul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, din Tulcea, pentru a obţine permisul de acces şi/sau permisul de pescuit.