Pericolul unei crize economice în România. Un economist celebru vorbește despre anul 2020

Pericolul unei crize economice în România. Un economist celebru vorbește despre anul 2020

Cu multă experiență în domeniul consultanței economice, Adrian Câciu vine cu o previziune pentru anul 2020 în ceea ce privește „soarta economică” a țării.

Consultantul economic Adrian Câciu a vorbit despre posibilitatea unei crize economice în România. Celebrul analist exclude această variantă pentru 2020, întrucât în țară suntem martorii unei creșteri economice de 3,5%.

„Exclus să vină o criză economică, în 2020, în România! Nici măcar o recesiune economică nu o să fie. Argumentele sunt destul de evidente din ceea ce înseamnă indicatorii economici care sunt la ora actuală pentru România. Avem o creștere economică din 2019. Efectul de retenție al creșterii economice se întinde pe șase luni din 2020, cel puțin la 3,5%. Există încă stimuli economici în ceea ce privește veniturile populației, care vor împinge economia într-o rată de creștere de peste 3,5%.

Criză în România? No way!

Analistul financiar dă asigurări că economia României este deja în creștere, așa că ideea unei crize financiare care ar putea lovi țara în anul 2020 este departe de realitate.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În contextul în care economia crește, nu poate exista recesiune, recesiune înseamnă să scadă economia, să scadă PIB-ul. Nu avem absolut niciun indicator care să ne spună că există semnale în acest sens”, a spus Adrian Câciu.

„Avem câteva dificultăți sectoriale pe partea de producție industrială, însă celelalte componente ale PIB, respectiv sectorul de construcții, sectorul de bunuri și servicii, mențin echilibrul din punctul acesta de vedere. Deci nu există niciun fel de elemente care să ne conducă la ideea că vom avea recesiune”, a mai spus acesta, conform Antena3.