Pericole MORTALE. Ce este posibil să li se INTERZICĂ celor născuţi după anul 2000

Pericole MORTALE. Ce este posibil să li se INTERZICĂ celor născuţi după anul 2000

Vor supune în curând la vot o propunere care îi vizează pe cei născuţi după anul 2000...

Conform statisticilor, cei mai mulţi oameni se apucă de fumat în adolescenţă şi tocmai de aceea specialiştii britanici în sănătate publică vor supune în curând la vot o propunere de interzicere a vânzării ţigărilor tuturor celor născuţi după anul 2000.

Potrivit totb.ro, această măsură ar fi menită să protejeze generaţiile viitoare de pericolele mortale ale fumatului.

O alegere

Ne puteți urmări și pe Google News

După cum sublinia Tim Crocker-Buque, specialistul în sănătate publică care a lansat propunerea, scopul este ca “generaţia secolului 21 să nu mai sufere de pe urma a sute de milioane de morţi, aşa cum a suferit generaţia secolului 20.” Într-o declaraţie pentru The Guardian, Crocker-Buque spune că “fumatul este, în principal, o alegere făcută de copii, care determină o adicţie la maturitate, extrem de greu de combătut. 80% dintre fumători au început în adolescenţă. Foarte rar se întâmplă ca oamenii să se apuce de fumat la maturitate, după ce au toate informaţiile necesare. Ideea acestei propuneri este să-i împiedice pe acei copii care nu fumează să se apuce de fumat.”

Propunerea va fi supusă votului în cadrul întâlnirii anuale a Asociaţiei Medicilor din Marea Britanie, iar dacă va fi acceptată, sindicatul medicilor va face lobby ca guvernul să implementeze această politică.