Evenimentul Zilei > Social > Pericol uriaș pentru români. Se întâmplă chiar acum, de sărbători!
Pericol uriaș pentru români. Se întâmplă chiar acum, de sărbători!

Pericol uriaș pentru români. Se întâmplă chiar acum, de sărbători!

Autoritățile îi avertizează pe români să aibă mai multă grijă decât de obicei în timpul sărbătorilor de iarnă, deoarece hoții sunt mult mai activi în această perioadă.

Poliţiştii atrag atenţia şi la alte riscuri în perioada sărbătorilor, amintind că, de multe ori, în timpul vacanțelor crește numărul spargerilor de locuințe. Celor care pleacă de acasă li se recomandă să solicite sprijin pentru supravegherea locuinței, dar mai ales să nu comunice public faptul că sunt plecați.

Când mulţi dintre români se bucură de concediu şi de vacanţă în această perioadă, alţii pleacă la colindat! Nu pentru a face în mod deosebit urări, ci mai degrabă pentru a găsi locuinţe ai căror proprietari sunt plecaţi pentru mai multe zile.

Inspector principal Cătălina Murariu, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea: Ca sărbătorile să fie liniștite, le recomandăm cetățenilor să aibă în vedere un minim de măsuri de autoprotecție. În cazul în care plecați de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiți, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu postați, dumneavoastră sau un alt membru al familiei, pe site-urile de socializare, adresa sau imagini din care să reiasă că aveți în casă obiecte de valoare sau că sunteți plecați în concediu. Imaginile din vacanță ar trebui postate la întoarcerea acasă.

De asemenea rugaţi un vecin de încredere să ține sub observație casa și să anunțe imediat poliția dacă observă o persoană suspectă, care staționează fără motiv în fața ușii sau care încearcă să descuie ușa. Spuneți numai persoanelor de încredere când plecați de acasă pentru mai multe zile.