Evenimentul Zilei > Politica > Pericol pentru România? Comisia Europeană: Fondurile vor fi suspendate pentru…
Pericol pentru România? Comisia Europeană: Fondurile vor fi suspendate pentru…

Pericol pentru România? Comisia Europeană: Fondurile vor fi suspendate pentru…

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, vineri, că va face tot ce-i stă în putere pentru a se ajunge la suspendarea accesării fondurilor europene în cazul statelor membre ale UE care nu respectă drepturile persoanelor LGBTI.

De asemenea, înaltul oficial a precizat că instituția pe care o reprezintă nu va ezita să aducă guvernele acestor ţări în faţa justiţiei europene, confirmând că executivul comunitar va prezenta curând o ”strategie LGBTI” a Uniunii Europene.

”Discriminarea în funcţie de orientarea sexuală nu are sub nicio formă loc în Uniunea Europeană. Şi, atât cât îmi va sta în putere, voi acţiona împotriva acesteia. Inclusiv prin suspendarea distribuirii fondurilor şi aducerea guvernelor în faţa justiţiei”, a spus Ursula von der Leyen într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu cetăţeni europeni pe reţelele de socializare.

Ea a răspuns astfel unei întrebări despre ”discriminarea” persoanelor LGBTI (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali, intersexuali) în Polonia şi Ungaria.

Zone libere de LGBT

Ursula von der Leyen a adăugat că va face presiuni ”pentru a exista o recunoaştere reciprocă a relaţiilor familiale în UE, pentru că dacă eşti părinte într-o ţară, eşti în toate” şi a amintit că în prezent Comisia Europeană lucrează la o ”strategie LGBTI” a Uniunii Europene pe care o va prezenta curând.

”Fiecare persoană în Europa trebuie să fie liberă pentru a fi cine doreşte şi să iubească pe cine doreşte, în toate ţările europene”, consideră şefa Comisiei Europene. Ea a criticat în mod repetat ”zonele libere de LGBT” decretate în Polonia, în opinia sa acestea fiind ”zone fără umanitate”, conform declaraţiei sale cuprinse în recentul discurs despre Starea Uniunii susţinut în plenul Parlamentului European.

Comisia Europeană a respins, în luna iunie, finanţări pentru 6 localităţi poloneze din cele circa o sută care au stabilit astfel de zone, relatează agenţia EFE.

Power frau

În altă ordine de idei, lidera Comisiei Europene este considerată un politician care contează pe provocări și  se simte motivată de circumstanțele adverse. Ca pregătire fiind un medic cu înaltă pregătire, ea se află la vârful politicii germane de 14 ani, mulți numind-o chiar succesoarea Angelei Merkel. Ursula a fost și prima femeie-ministru al Apărării din Germania, ceea ce i-a conturat portretul unei Powerfrau cu mai multe chipuri. Este totodată și prima femeie care conduce o instituție esențială a Uniunii Europene cum este Comisia Europeană,

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: