Pericol pentru copilul tău pe Tik Tok. Medicii sunt îngroziți

Pericol pentru copilul tău pe Tik Tok. Medicii sunt îngrozițiTikTok. Sursa foto: Unsplash

Trendul „sleepmaxxing” a devenit viral pe Tik Tok, dar și pe alte rețele de socializare. Utilizatorii împărtășesc trucuri și metode inedite pentru a obține un somn cât mai odihnitor. Cu toate acestea, specialiștii în somnologie au declarat că unele trenduri sunt foarte periculoase și că riscurile sunt mari.

Un nou trend periculos pe Tik Tok

Sleepmaxxing presupune o serie de activități, produse și tehnici menite să îmbunătățească calitatea și durata somnului. Dr. Anita Shelgikar, profesor de neurologie la Universitatea din Michigan, explică faptul că acest fenomen are avantaje, dar și dezavantaje.

@glamourukSleepmaxxing - is it a yay or nay from you? 💤♬ original sound - GLAMOUR UK

„În trecut, somnul era adesea neglijat. Oamenii se lăudau că pot funcționa cu doar câteva ore de odihnă. Acum începem să înțelegem cât de esențial este somnul pentru sănătate”, afirmă Dr. Jag Sunderram, profesor de medicină la Universitatea Rutgers din New Jersey.

Aceste practici sunt foarte riscante

Specialiștii au declarat că practicile care au ajuns virale pe Tik Tok sunt foarte riscante. Lipirea gurii cu bandă adezivă pentru a preveni respirația orală este foarte periculoasă pentru cei cu apnee obstructivă de somn. Utilizarea dilatatoarelor nazale – acestea pot ajuta în caz de congestie nazală, dar dacă dificultățile de respirație persistă, este necesară o evaluare medicală.

somn

somn / Sursa: Pixabay

„Sleepmaxxing poate avea efectul invers dacă transformă somnul într-o corvoadă plină de presiune”, avertizează Dr. Shelgikar. „Persoanele care sunt prea concentrate pe optimizarea somnului pot dezvolta anxietate și pot dormi mai prost.”

Cei care au probleme cu somnul, sfătuiți să meargă la doctor

Deși sleepmaxxing pune accentul pe importanța odihnei, este esențial să se facă diferența între sfaturile bazate pe dovezi științifice și trucurile promovate doar de tendințele online.

Această practică poate duce la insomnie și anxietate dacă nu este făcută cum trebuie. Cei care au probleme cu somnul sunt sfătuiți să meargă la un specialist. Ei au nevoie de un tratament personalizat, dar și de o dietă strictă.

Ne puteți urmări și pe Google News