Pericol pe calea ferată. Două deraieri într-o singură zi, circulația a fost blocată

Pericol pe calea ferată. Două deraieri într-o singură zi, circulația a fost blocată

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că traficul feroviar este închis pe relaţiile Bucureşti Obor - Pantelimon şi Reşiţa Nord – Caransebeş, din cauza deraierii de vagoane din compunerea a două trenuri, un tren de călători R 8023 şi un tren privat de marfă.

În Stația CFR București Obor s-a produs prima deraiere, care a dus la blocarea traficului feroviar pe relația București Obor - Pantelimon. Din primele informații este vorba despre un tren de persoane, a cărui vagoane a deraiat în momentul în care a trecut peste un macaz stricat.

Circulația trenurilor este închisă la această oră pe relația Bucureşti Obor - Pantelimon (şi retur), după ce primul vagon din compunerea trenului de călători R 8023 a deraiat de un boghiu, la ieşire din staţia București Obor. Până la finalizarea operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagonului deraiat şi retragerea garniturii în staţie, trenurile care aveau plecare din staţia Bucureşti Obor pentru direcţia Constanţa, vor avea ca staţie de plecare/sosire Gara Bucureşti Nord.

Tren de marfă deraiat în Banat

Circulaţia trenurilor este închisă, de asemenea, la această oră şi pe relaţia Reşiţa Nord - Caransebeş, din cauza deraierii, la intrare în halta Cornuţel Banat, a 12 vagoane şi răsturnarea unui vagon, din compunerea unui tren privat de marfă. Trenul care aparţine operatorului privat de marfă Tim Rail Cargo, avea în compunere 25 de vagoane încărcate şi circula pe relaţia Reşiţa Nord - Slatina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei de la CFR menționează faptul că în cazul acestei deraieri, în perioada necesară operaţiunilor de intervenţie pentru repunerea pe şină a vagonelor deraiate şi a vagonului răsturnat, SRCF Timişoara va asigura transbordare auto pentru trenurile de călători, pe relaţia Reşiţa Nord – Caransebeş.

„Precizăm faptul că personalul feroviar al Sucursalelor CF Bucureşti şi Timişoara, pe raza cărora s-au înregitrat cele două evenimente feroviare, va interveni cu trenuri de ajutor cu vinciuri hidraulice, pentru repunerea pe şină a vagoanelor, iar la finalul intervenţiilor personalul de specialitate va verifica starea liniei şi va intervini pentru eventuale remedieri din punct de vedere tehnic, proceduri necesare pentru redeschiderea traficului feroviar în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul celor de la Căile Ferate Române.