Evenimentul Zilei > Actualitate > PERICOL MORTAL pentru oameni! Reprezintă SLĂBICIUNEA a MILIOANE de oameni. Totul se poate transforma într-o TRAGEDIE
PERICOL MORTAL pentru oameni! Reprezintă SLĂBICIUNEA a MILIOANE de oameni. Totul se poate transforma într-o TRAGEDIE

PERICOL MORTAL pentru oameni! Reprezintă SLĂBICIUNEA a MILIOANE de oameni. Totul se poate transforma într-o TRAGEDIE

Cine nu are plante prin casă sau apartament, măcar o floricică? Însă foarte puţini ştiu cât de otrăvitoare sunt unele dintre cele mai banale plante din jurul nostru.

Iată patru plante din casa ta care te pot ucide şi cum să te fereşti de toxicitatea lor, potrivit unica.ro.

Rubarba (R. rhabarbarum)

Pe cât de gustoase sunt plăcintele cu rubarbă, pe atât de ucigătoare sunt frunzele acestei plante. Indiferent dacă sunt crude sau gătite, frunzele de rubarbă provoacă celui care le mănâncă arsuri la nivelul gurii, convulsii, hemoragie internă, comă şi moarte.

Tisa (Taxus Baccata)

Una dintre cele mai otrăvitoare plante de grădină din zonele de munte, tisa, este aproape în întregime otrăvitoare. Numai fructele de tisă sunt mai puţin nocive. În Antichitate, extractul de tisă era folosit de vraci pentru avorturi, dar, de multe ori, rezultatul era moartea mamei şi a copilului.

Nu există antidot pentru această plantă toxică şi otrava din ea acţionează relativ repede.

Dieffenbachia

Această plantă de apartament, asemănătoare cu ficusul, este şi ea pe lista celor mai toxice plante din lume. Mestecarea oricărei părţi a plantei cauzează dureri groaznice în gură şi gât, urmate de umflarea căilor aeriene, care poate duce la sufocare.

Ciumăfaia (Datura stramonium)

Ciumăfaia este o specie de plante toxice din genul Datura, familia Solanaceae, cunoscută în popor ca iarba dracului, seminţele nebune, sau trompeta îngerilor.