Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Pericol maxim pentru Liviu Dragnea! Cine se pregătește să candideze pentru funcția de președinte al PSD în Congresul pe care-l pune deja la cale în SECRET! Editorial de Anca Andrei
Pericol maxim pentru Liviu Dragnea! Cine se pregătește să candideze pentru funcția de președinte al PSD în Congresul pe care-l pune deja la cale în SECRET! Editorial de Anca Andrei

Pericol maxim pentru Liviu Dragnea! Cine se pregătește să candideze pentru funcția de președinte al PSD în Congresul pe care-l pune deja la cale în SECRET! Editorial de Anca Andrei

Liviu Dragnea este greu de ucis politic. Fără doar și poate, în momentul de față, este cel mai abil jucător de pe piață. Deși sondajele nu-l dau ca favorit în lupta pentru alegerile prezidențiale, președintele PSD a dovedit că are resurse nebănuite când vine vorba de strategii câștigătoare.

Desigur că în această ecuație a puterii, el nu defilează singur, ci are un sprijin consistent din partea unor personaje, despre care vom vorbi cu altă ocazie. Acum mă voi concentra pe următorul puci, la care deja începe să se toarne fundația.

Că urma excluderea lui Adrian Țuțuianu din partid era evident pentru toată lumea. Politicianul care se visa un fel de Putin în mocirlă a fost executat rapid de colegi, după ce aceștia au aflat ceea ce noi, cei originari din Dâmbovița, știam demult. Mai exact că șterge cu ei pe jos regulat și că se dă mare cu prietenii fictive cu ambasadori de marcă precum Hans Klemm sau șefi de servicii secrete, despre care spune el tuturor „îl protejează”. Basmele lui au prins la primarii mai slabi de înger, dar asta nu l-a impresionat pe Dragnea, care de data aceasta nu l-a mai iertat.

Revenind la excluderi. Surpriza a fost când discretul Marian Neacșu s-a trezit peste noapte scos din joc, deși era al treilea om din PSD. Pe surse, s-a aruncat informația conform căreia, acesta l-ar fi salvat pe ministrul Tudorel Toader de la remaniere, anulând practic moțiunea depusă de Opoziție împotriva acestuia. Și de aici, supărarea lui Liviu Dragnea.

În realitate, situația este mult mai complexă. Conform unor surse, Marian Neacșu a reușit să-și clădească relații foarte solide cu membri de bază ai PSD, câștigându-le încrederea și simpatia. În cercurile restrânse, numele lui a apărut chiar și ca propunere pentru prezidențiale. Fiind într-o criză acută de lideri social-democrați, varianta Neacșu ca înlocuitor al lui Liviu Dragnea a început să fie din ce în ce mai mult răspândită în organizațiile din teritoriu, lucru care ar fi ajuns și la urechile actualului lider al PSD.

Imagine curată, susținere puternică din partea unor grupuri de interese importante, Neacșu reprezenta un pericol major pentru Liviu Dragnea. Pentru că a dorit să taie răul de la rădăcină, președintele PSD s-a hotărât să nu mai riște nimic și l-a executat, povestesc surse foarte credibile din anturajul Puterii.

Ceea ce încă el nu știe este că Marian Neacșu își continuă planul chiar și din afara PSD și își cultivă relațiile care au luat naștere în ultima perioadă. În liniște, acesta, împreună cu alți socialdemocrați, încă membri de bază în PSD, pregătesc un altfel de puci… mai exact un Congres, care să-l ia prin surprindere pe Liviu Dragnea și unde Neacșu va candida, chiar dacă nu personal, ci printr-un tânăr intermediar. Chiar dacă este exclus din partid, el se va afla în spatele unui pion și odată recâștigată puterea, va redeveni membru PSD și viitor președinte executiv. Adică cel care va coordona din umbră tot ce mișcă, pe modelul Dragnea – Ponta, din trecut. Cel puțin acesta este planul conceput în laboratoarele puciste, conform surselor mele.

Rămâne de văzut cum va contracara Dragnea și acest atac care i se pregătește. Ne pregătim pentru Greu de Ucis 5. Serialul continuă.