Evenimentul Zilei > Actualitate > Pericol de explozie pe calea ferată. Coliziune violentă cu vagoane încărcate cu metanol
Pericol de explozie pe calea ferată. Coliziune violentă cu vagoane încărcate cu metanol

Pericol de explozie pe calea ferată. Coliziune violentă cu vagoane încărcate cu metanol

Un grav accident feroviar a avut loc, noaptea trecută, în stația CFR Roman, unde un autoturism a intrat într-un vagon al unei garnituri de tren încărcată cu metanol. Scurgerile de metanol au fost observate abia în stația CFR Bacău când s-a dat alarma.

ISU Bacău a informat că s-au luat măsuri de asigurare de protecţie împotriva producerii unui incendiu la vagonul avariat aflat în componenţa unei garnituri de tren formată din 39 de vagoane din care 8 pline cu metanol.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău a declarat pentru Ziua de Constanţa că scurgerea a fost observată în Staţia CFR Bacău, la faţa locului fiind trimise o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de cercetare CBRN, destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice şi pentru decontaminarea personalului de interventie şi a celui afectat,  o ambulanţă SMURD B2 încadrate cu un ofiţer şi 11 subofiţeri de la Detaşamentul Bacău şi o ambulanţă de la SAJ Bacău.

Garnitura de tren care venea dinspre Dornesti, judeţul Suceava, cu destinaţia Slobozia, se află în municipiul Bacău zona străzii Constantin Ene – Parcul Cancicov. Traficul feroviar a fost oprit.

Ulterior, potrivit aceleași surse, urmare asigurării măsurilor PSI la vagonul avariat,  defecțiunea a fost remediată de o echipa de mentenanţă a GFR Paşcani, traficul feroviar a fost relua. Trenul s-a pus in mişcare la ora 05:00.

Recipientele cu metanolul provenit din scurgere (60 l in 3 bidoane a 20 l), vor fi preluate de echipa de mentenanţă urmând a fi predate expeditorului din Dorneşti (Suceava).