ISU Bacău a informat că s-au luat măsuri de asigurare de protecţie împotriva producerii unui incendiu la vagonul avariat aflat în componenţa unei garnituri de tren formată din 39 de vagoane din care 8 pline cu metanol.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău a declarat pentru Ziua de Constanţa că scurgerea a fost observată în Staţia CFR Bacău, la faţa locului fiind trimise o autospecială de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de cercetare CBRN, destinată intervenţiei în cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice şi radiologice şi pentru decontaminarea personalului de interventie şi a celui afectat,  o ambulanţă SMURD B2 încadrate cu un ofiţer şi 11 subofiţeri de la Detaşamentul Bacău şi o ambulanţă de la SAJ Bacău.

Garnitura de tren care venea dinspre Dornesti, judeţul Suceava, cu destinaţia Slobozia, se află în municipiul Bacău zona străzii Constantin Ene – Parcul Cancicov. Traficul feroviar a fost oprit.

Ulterior, potrivit aceleași surse, urmare asigurării măsurilor PSI la vagonul avariat,  defecțiunea a fost remediată de o echipa de mentenanţă a GFR Paşcani, traficul feroviar a fost relua. Trenul s-a pus in mişcare la ora 05:00.

Recipientele cu metanolul provenit din scurgere (60 l in 3 bidoane a 20 l), vor fi preluate de echipa de mentenanţă urmând a fi predate expeditorului din Dorneşti (Suceava).