Cristinel Popescu, preşedintele Sindicatului Porţile de Fier, a declarat într-o conferinţă de presă, la finele acestei săptămâni, că angajații Hidroelectrica sunt în mare pericol din cauza lucrărilor de întreținere care nu s-au mai efectuat la barajul Porțile de Fier I de mai bine de 40 de ani. Popescu susține că au apărut fisuri şi rupturi la stavilele barajului deversor. Potrivit lui Popescu izolaţia electrică a fost pusă în funcţiune în anii ’70, iar cum nu a fost îmbunătățită în ultimii 40 de ani, poate duce oricând la un scurtcircuit urmat de incendiu.

”Din cauza lipsei eclipsei de prindere la instalaţiile de ridicat (macarale) există posibilitatea de răsturnare a macaralei, cu pagube materiale foarte mari, cât mai ales pericol de accidentare a persoanelor aflate în zonă, atât lucrători ai centralei, cât şi persoane aflate pe podul care face legătura între România şi Serbia. Izolaţia electrică îmbătrânită poate să ducă la scurtcircuit şi incendiu. Există infiltraţii de apă de ploaie în secţiile de 0,4kv şi 6 kv, potenţial pericol cu urmări chiar de deconectare a Centralei Hidroelectrice Porţile de Fier I de la sistemul energetic naţional”, a declarat liderul Sindicatului Porţile de Fier.

În aceeași conferinţa de presă, liderul sindical a mai spus că ”centurile de împământare a instalaţiilor şi a centralei nu sunt verificate de cel puţin trei ani, motiv pentru care există pericol de electrocutare şi deces al salariaţilor”. ( Sursa foto: Acomo, Radioconstanta)