Evenimentul Zilei > Sport > Performanța lui Ronaldo! Primul fotbalist din istorie care a ajuns miliardar
Performanța lui Ronaldo! Primul fotbalist din istorie care a ajuns miliardar

Performanța lui Ronaldo! Primul fotbalist din istorie care a ajuns miliardar

Despre averile fotbaliștilor se vorbește deseori, aceștia având venituri colosale, care le permit vieți în lux. Vile, yachturi, mașini scumpe și ținute din ultimele colecții ale marilor case de modă, toate fac parte din viața lor. Până acum, însă, niciunul nu a ajuns miliardar. Informația nu mai e de actualitate: unul din starurile internaționale a reușit această premieră.

Starul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Juventus Torino, a devenit primul fotbalist din istorie care a reuşit să strângă un miliard de dolari pe parcursul carierei sale de jucător. Iar cariera sa nu este închietaă. Anunțul a fost făcut de revista economică americană Forbes, scrie Agerpres. Cristiano Ronaldo este câştigătorul a cinci Baloane de Aur, și este cea mai urmărită personalitate pe Instagram, unde are 222 milioane de fani.

În vârstă de 35 ani, Ronaldo a câştigat suma brută de 105 milioane de dolari în perioada 1 iunie 2019 – 1 iunie 2020. El a devenit astfel primul fotbalist miliardar și al treilea sportiv din istorie care ajunge miliardar înainte de retragerea din activitate, după jucătorul de golf Tiger Woods, care a reuşit această performanţă în 2009, şi boxerul Floyd Mayweather, în 2017.

Potrivit sursei citate, fotbalistul portughez a adunat nu mai puțin de 650 milioane de dolari din salarii, pe parcursul carierei sale de jucător profesionist care se întinde pe durata a 17 ani. Mai mult, este de aşteptat să ajungă la 765 milioane dolari din salarii, în baza actualului său contract cu Juventus, care se încheie abia în 2022. Restul banilor adunaţi de Ronaldo provin din contracte publicitare şi din alte activităţi.

În perioada următoare s-ar putea ca și alți fotbaliști să intre în ”liga miliardarilor”.  De exemplu, argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), care şi-a început cariera cu trei ani mai târziu decât Ronaldo, a strâns până acum 605 milioane de dolari din salarii. E de amintit și legendarul fotbalist englez David Beckham, care şi-a încheiat activitatea de jucător cu câştiguri totale de 500 milioane dolari, din care doar jumătate proveneau din salarii.

Conform revistei Forbes, cel mai bine plătit sportiv din lume este tenismanul elveţian Roger Federer, în timp ce jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka a realizat propriul ei record, devenind sportiva din lume cu cea mai mare sumă strânsă într-un singur an (37 de milioane dolari).