Evenimentul Zilei > Justitie > PERCHIZIŢII în CAPITALĂ. EVAZIONIŞTII au fost luaţi pe sus de MASCAŢI
PERCHIZIŢII în CAPITALĂ. EVAZIONIŞTII au fost luaţi pe sus de MASCAŢI

PERCHIZIŢII în CAPITALĂ. EVAZIONIŞTII au fost luaţi pe sus de MASCAŢI

Mascaţii de la DGPMB, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au demarat mai multe perchiziţii în capitală, dar şi în Călăraşi şi Timiş.

Aceştia au 22 de mandate de perchiziţie domiciliară la persoane fizice şi juridice, şi şase mandate de aducere, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul produselor de papetărie şi birotică.

„Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au înregistrat în evidenţa contabilă şi au declarat organelor competente achiziţii fictive de la societăţi comerciale cu comportament de tip „fantomă” şi de la societăţi comerciale a căror identitate a fost 'furată', care nu au avut cunoştinţă despre acest fapt şi nici activităţi comerciale cu bănuiţii, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la peste 2.100.000 de lei.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.