Evenimentul Zilei > Actualitate > Percheziții uriașe. Polițiștii răscolesc Bucureștiul și 20 de județe. Ce caută
Percheziții uriașe. Polițiștii răscolesc Bucureștiul și 20 de județe. Ce caută

Percheziții uriașe. Polițiștii răscolesc Bucureștiul și 20 de județe. Ce caută

Perchezițiile se fac în 5 dosare penale și este vizată o grupare specializată în infracțiunui de evaziune fiscală

Polițiștii fac 175 de percheziții în București și în județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Perchezițiile se fac în 5 dosare penale și vizează o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, care ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Prin intermediul acestor societăți comerciale ar fi achiziționate astfel de autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prin activitatea infracțională derulată de membrii acestei grupări infracționale, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.