Evenimentul Zilei > Justitie > Percheziții! O nouă lovitură pentru falsificatorii certificatelor de vaccinare împotriva Covid-19
Percheziții! O nouă lovitură pentru falsificatorii certificatelor de vaccinare împotriva Covid-19

Percheziții! O nouă lovitură pentru falsificatorii certificatelor de vaccinare împotriva Covid-19

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi au anunțat miercuri dimineaţă că efectuează 64 de percheziţii domiciliare în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Caraş- Severin. Sunt vizate persoane bănuite de falsificarea unor certificate de vaccinare împotriva Covid-19.

„În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii  Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi  efectuează 64 de percheziţii domiciliare, în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Caraş- Severin, la persoane bănuite de fals”, au transmis reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

Sursa citată a completat că acţiunea este coordonată de magistrații Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic şi uz de fals.

Au falsificat certificate o lună și jumătate

Astfel, conform primelor informații, în perioada 15 mai – 25 iunie 2021, doi bărbaţi din municipiul Drobeta-Turnu Severin ar fi accesat fără drept o aplicaţie informatică şi ar fi modificat datele acesteia, prin suprascrierea documentelor de identificare ale unor persoane vaccinate împotriva Covid-19.

Mai trebuie spus că ambii erau angajaţii unei instituţii publice. În acest context, pentru 96 de persoane ar fi fost generate certificate de vaccinare false. Ele atestau în mod nereal că au fost inoculate împotriva Covid-19.

Zeci de persoane vor fi audiate după percheziții

Mai departe, oamenii legii au completat că vor fi puse în executare 66 de mandate de aducere, pentru audieri şi propunerea măsurilor legale. Activităţile sunt desfăşurate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Mehedinţi.

De asemenea, participă şi jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Mehedinţi, cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Cine sunt falsificatorii certificatelor de vaccinare

Conform surselor g4media.ro, se pare că în prim-plan sunt chiar doi angajați ai Primăriei Drobeta-Turnu Severin. Unul dintre cei doi bărbați a fost registrator la un centru de vaccinare, experiență care i-a permis să cunoască foarte bine procedurile.

Astfel, în afara orelor de program, el a mers și a suprascris informațiile din bazele de date. Știre în curs de actualizare. Vom reveni cu informații suplimentare la finalul audierilor sau pe măsură ce ele sunt oferite de reprezentanții legii.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: